Erste Securities İstanbul'da Yeni Atama - Son Dakika
Güncel

Erste Securities İstanbul'da Yeni Atama

Erste Securities İstanbul\'da Yeni Atama

Erste Securities İstanbul'da yeni yönetim göreve başladı.

04.04.2013 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erste Securities İstanbul ("ESI") yeni yönetim kadrosunu belirledi. Simin Öz Gerards, Genel Müdür olarak atanırken, Can Yurtcan Genel Müdür Vekili ve Mose Gahun ise, Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na Danışman olarak atanan önceki Genel Müdür Erkan Kilimci ise ESİ'den ayrılarak yeni görevine başlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ESİ Yönetim Kurulu Başkanı Franz Bichler, "ESİ'nin vizyonu yeni yönetici atamaları konusunda oluşturduğumuz yetenek havuzumuzdan faydalanmak. Bu ESİ'nin politikasının temel taşlarından birini oluşturuyor ve çalışanlarımız için mükemmel bir kariyer planı sunuyor. Yeni yönetim ekibimizle Türkiye pazarındaki iddialı hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz" diye konuştu.

Yeni Genel Müdür Simin Öz Gerards, Türkiye sermaye piyasalarında, uluslararası kurumsal yatırımcılara satış ve pazarlama alanında uzmanlaşmıştır ve sektörde 20 yıllık tecrübeye sahiptir. Öz Gerards uzun yıllar kurumsal satış ekiplerine yöneticilik yapmanın yanı sıra, araştırma bölümleri ile koordinasyon görevini de üstlenmiş ve kariyeri boyunca, Turkcell, Anadolu Efes, TAV Havaalanları ve Sinpaş REIT gibi belli başlı birincil ve çeşitli ikincil halka arzlarda yer almıştır. Mayıs 2011'de Kurumsal Satış ve İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Erste'ye katılmadan önce, HSBC Menkul Degerler ve Finans Yatırım'da benzer pozisyonlarda bulunan Öz Gerards, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu.

Can Yurtcan, Erste Securities İstanbul'da Araştırmadan sorumlu olup, ayni zamanda Genel Müdür Vekilliği görevini yürütecek. Kariyerine 1996 yılında hisse senedi analisti olarak başlayan Yurtcan, çeşitli aracı kurumların araştırma departmanlarında görev yapmiş olup, Erste Securities'e katılmadan önce Garanti Yatırım'da, Hisse Senedi Araştırma Departmanında Direktörlük ve ondan önce de Credit Agricole iştiraki olan Cheuvreux'da Araştırma Müdürlüğü görevini yürüttü. Yurtcan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği diplomasını aldıktan sonra İşletme Yüksek Lisansını Koç Üniversitesi'nde tamamladı.

2010'dan bu yana Erste Securities İstanbul da İç Denetim ve Mevzuata Uyum Bölümü'nden sorumlu olan Mose Gahun ise Erste Securities İstanbul'un tüm destek fonksiyonlarından sorumlu Genel Müdür Asistanı olarak yeni görevine başladı. İç denetim ve uyum konusunda uzman olan ve finans piyasalarında 7 yıllık tecrübeye sahip olan Gahun, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Uluslararası Finans Yüksek Lisansını tamamladı.

Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş. (ESI) faaliyetlerine Nisan 2010'da yerel bir araştırma ve satış ekibiyle başladı. ESİ şu anda müşterilerine Türkiye dahil olmak üzere tüm Orta ve Doğu Avrupa'da makro/sabit gelir ve hisse araştırmaları, hisse ve türev ürün aracılığı ve satış hizmetleri ve İMKB'deki ilk ve ikincil halka arz işlemleri dahil yeni yapılandırılmış kurumsal finans hizmetleri sunmaktadır. Erste Securities İstanbul, Eylül 2012'de Erste Group Bank AG tarafından İMKB'ye sunulan Turbo Sertifikalar için piyasa yapıcılığı görevini üstlendi. İMKB'de işlem gören ve Petrol, Altın, Gümüş, DAX, Bakır ve özel seçilmiş hisselerden oluşan Erste Turbo Sertifikalarının sayısı 151'i bulmuş durumda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erste Securities İstanbul'da Yeni Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement