Erzurum'da Fetö Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Fetö Davası

Erzurum\'da Fetö Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden propaganda yaptığı, örgüte ait gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, çalıştığı yerlerin tamamının örgüte ait...

04.05.2017 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden propaganda yaptığı, örgüte ait gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, çalıştığı yerlerin tamamının örgüte ait iş yerleri olduğu ve örgüte ait Bank Asya'ya talimatla para yatırdığı öne sürülen yurt müdürü Hacı Özer'in yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Özer ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Özer, 2011 yılında yurttan ayrıldığını, hakkında iddiada bulunan 16 öğrencinin şikayetlerinin 2012 sonrasına ait olduğunu ileri sürdü.

Özer, şikayetlerin kendisiyle ilgisinin bulunmadığını belirterek, "ByLockla ilgili olarak, bu programı basından duydum, indirmedim ve kullanmadım. Uzun süreden beri telefonum yoktur. Bir ara arızalandığı zaman tamire yolladım. Orada yüklenmiş olabilir. Kimsenin günahını almak istemiyorum. Kesinlikle terör örgütü üyesi değilim."ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkta FETÖ/PDY'nin iletişim ve haberleşmede özel şifreli olarak kullandığı ByLock programının bulunması, tanık anlatımları, Bank Asya'yla ilgili hesap hareketleri, örgütle bağlantılı yurtlarla ilişkisi ve sosyal paylaşım içeriklerinden dolayı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Özer'in tutukluluk halinin devamına karar vererek sanık avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapabilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hacı Özer'in üniversiteden mezun olduktan sonra örgütün talimatıyla Erzurum'da bulunan örgüte ait Anafen Dersanesinde öğretmen olarak işe başladığı, örgüt içi tayin usulü ile örgüte ait Aziziye İnşaat isimli firmada 2008-2011 arasında büro memurluğu görevine getirildiği, daha sonra örgüte ait Özel Adalet Özdemir Yüksek Öğretim öğrenci yurdunda müdürlük görevine atandığı, eşinin Narman ilçesine tayini çıkması üzerine ilçeye taşınarak örgüte ait yurtta 2015'e kadar memur olarak çalıştığı anlatılıyor.

Özer'in FETÖ/PDY'ye ait yurtta müdür yardımcılığı yaptığının belirtildiği iddianamede, sanığın örgüt hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden propaganda yaptığı, örgüte ait gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, çalıştığı yerlerin tamamının örgüte ait iş yerleri olduğu ve örgüte ait Bank Asya'ya talimatla para yatırdığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Hacı Özer'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Fetö Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement