Eşcinsel R.ç. Cinayeti Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Eşcinsel R.ç. Cinayeti Davası Ertelendi

Eşcinsel R.ç. Cinayeti Davası Ertelendi

Diyarbakır'da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 17 yaşındaki R.Ç.davası ertelendi.

15.08.2013 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 17 yaşındaki R.Ç. davası ertelendi.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde 2012 yılının Temmuz ayında eşcinsel olduğu için aile içi şiddete maruz kaldığından evden kaçan ve daha sonra iddiaya göre babası ve amcaları tarafından öldürülerek cesedi yol kenarına atılan R.Ç. davasına bugün devam edildi. Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, öldürülen gencin babası M.Ç. ile amcaları Ş.Ç. ve M.A.Ç. katıldı.

Duruşmaya ayrıca taraf avukatları, aile bireyleri, Diyarbakır'da bulunan LGBT örgütlerinin üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de izleyici olarak katıldı.

Öldürülen R.Ç.'nin annesi G.Ç., olayın bir kazadan ibaret olduğunu ileri sürerek, "Hiç bir baba çocuğunu öldürmeyi istemez. Acımız çok büyük ve kimse bizi anlamıyor. Eğer bu cinayet kasten olsa, ben çocuklarımı alıp buraya gelmezdim. Bir anlık öfkeyle ve kazaen olmuş, yüreğimiz yanıyor. Hepimiz yıkıldık, hayatımız mahvoldu. Oğlum Sabri 15 TL'ye çalışıp ailesine bakıyor" dedi. Sanıklar duruşmada tahliyelerini talep ederken, savcı da esas hakkındaki mütalaayı sunmak üzere süre istedi.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanıkların tahliye istemini geri çevirdi ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kadın savcısı Seçil Akman, önceki celselerde R.Ç.'nin babası hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu, iki amcası hakkında da ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etmişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşcinsel R.ç. Cinayeti Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement