Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne Yeni Ünite - Son Dakika
Yerel

Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne Yeni Ünite

Trabzon Belediyesi, Esiroğlu beldesinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne ek olarak ozonlama ve havalandırma tesisinin yapımına başladı.

14.12.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Belediyesi, Esiroğlu beldesinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne ek olarak ozonlama ve havalandırma tesisinin yapımına başladı.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Esiroğlu'nda bulunan içme suyu arıtma tesislerine ek olarak ozonlama ve havalandırma ünitelerinin yapımına başladıklarını belirtti.

Yaklaşık 4.5 milyon liralık yatırımla ek tesisler yanında mevcut tesislerde bakım ve rehabilitasyon yapılacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek için projeler hazırlıyoruz. Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmalarını etap etap yapacağız. Bu proje ile yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale getirilmesi sağlanmış olacak" dedi.

Trabzon'un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini, projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini ve kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.

Muhabir: Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne Yeni Ünite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement