Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde sel: Çatören mahallesi zarar gördü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde sel: Çatören mahallesi zarar gördü

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yoğun yağış sonucu oluşan sel Çatören mahallesinde büyük zarara yol açtı. Sel suları köyü adeta ikiye bölerken, suların birden fazla evin yıkılmasına sebep olduğu bildiriliyor. Tarım arazilerinde de zarara yol açan sel, köylülerin en büyük endişesi olan Çatören Barajının taşma ihtimalini arttırdı.

02.06.2023 17:54

Eskişehir'e 63 kilometre uzaklıkta olan Çatören Mahallesi adeta sele teslim oldu. Köy yakınlarında bulunan Seydi Çayı üzerinde sulama amacıyla yapılan Çatören Barajı'nın yanı sıra çevre dağlardan gelen sel suları köy içinden geçen büyük bir sele sebep oldu.

Eskişehir'de Sel Felaketi: Çatören Mahallesi Zarar Gördü

KÖYLÜLER BARAJIN TAŞMASINDAN KORKUYOR

Sel köyü adeta ikiye bölerken, suların birden fazla evin yıkılmasına sebep olduğu bildirildi. Vatandaşları büyük bir korku ve endişeye sevk eden sel suları, mahalle yolunu tahrip etti, tarım arazilerinde de zarara yol açtı. Köylüler, en büyük endişelerinin, yakınlardaki Çatören Barajı'nın taşma ihtimalinin olduğunu belirttiler.

Eskişehir'de Sel Felaketi: Çatören Mahallesi Zarar Gördü

"ÇARESİZCE SELİ İZLİYORUM"

Gazetecilerin telefonla ulaştığı Köy Muhtarı Cengiz Gül, "Köyüme giremiyorum. Yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir tepeden çaresizce seli izliyorum. İş makineleri yoldaymış, gelecek. Çok endişeliyiz. Umarım can kaybı olmaz, büyük maddi zarar meydana gelmez" dedi.

Eskişehir\'in Seyitgazi ilçesinde sel: Çatören mahallesi zarar gördü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde sel: Çatören mahallesi zarar gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement