Esnafın Avm Tepkisinde Arbede Çıktı - Son Dakika
Güncel

Esnafın Avm Tepkisinde Arbede Çıktı

Esnafın Avm Tepkisinde Arbede Çıktı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde alışveriş merkezleri ve hanutçuluğa karşı bir süredir beri eylem yapan esnaf, Tekirova Belde Belediyesi'nin meclis toplantısına katılmak istedi.

05.07.2013 19:17

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde alışveriş merkezleri ve hanutçuluğa karşı bir süredir beri eylem yapan esnaf, Tekirova Belde Belediyesi'nin meclis toplantısına katılmak istedi. Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Üras'la konuşmak isteyen esnaf ile belediye personeli arasında arbede çıktı.

Kemer'de bugün 2 saat süreyle kepenk kapatarak sorunlarını Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'e aktaran esnaf, Göynük ve Çamyuva beldelerinin ardından Tekirova'da buluştu. Diğer belde belediyelerinin meclis toplantılarına katılarak sorunlarını dilekçe halinde veren esnaf, Tekirova Belediye Meclisi'ne de katılmak istedi. Ancak toplantı saati konusunda karışıklık yaşandı. Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, öğleden sonra kent dışına çıkacağını belirterek, esnafı saat 11.30'da beklediğini söyledi. Bir süre esnafla görüşen Başkan Üras, uçak saatinin yaklaştığını hatırlatarak belediyeden ayrıldı. Bunun üzerine belediye binası önünde bekleyen bir grup esnaf, Başkan Üras'ın aracının önüne kesti. Buna rağmen aracın devam etmesine esnaf tepki gösterdi. Yaklaşık 15 metre ilerleyen Üras'ın aracı, daha sonra durdu. Araçtan inen Başkan Üras, esnafla konuşmak istedi. Bu sırada belediye personeli ile esnaf grubu arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Esnaf temsilcileri duruma müdahale ederek tarafları sakinleştirdi.

Daha sonra belediye önünde toplanan esnaf, basın açıklaması yaparak sorunlarını dile getirdi.

'SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BURADAYIZ'

Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ise yaptığı açıklamada, "Biz sorun çözmek için buradayız. Biz yaklaşımımızı gösterdik. Kimin çözüm istediği ortada. Bu işe siyaset karıştı. Mesele, meclis kararı aldırmak değil. Önemli olan bunu uygulamaktır. Biz, esnafın ayakta durmasından yanayız" dedi. Başkan Üras daha sonra aracına binerek belediyeden ayrıldı.

Esnaf temsilcileri ise Tekirova Belediye Meclisi'ne katılmak istediklerini belirterek, toplantı salonuna yöneldi. Belediye Başkanı 2'nci Vekili Fatih Derman yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantının ertelendiğini söyledi. Bunun üzerine esnaf Tekirova Belediyesi'nden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esnafın Avm Tepkisinde Arbede Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement