Etiyopya, ABD'nin Tigray'da "taraflar savaş suçu işledi" açıklamasına tepki gösterdi - Son Dakika
Güncel

Etiyopya, ABD'nin Tigray'da "taraflar savaş suçu işledi" açıklamasına tepki gösterdi

Etiyopya, ABD\'nin Tigray\'da "taraflar savaş suçu işledi" açıklamasına tepki gösterdi

Etiyopya, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Tigray'daki çatışmalarda bütün tarafların "savaş suçu" işlediklerini resmi olarak tespit ettiklerine yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

21.03.2023 13:59  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Tigray'daki çatışmalarda bütün tarafların "savaş suçu" işlediklerini resmi olarak tespit ettiklerine yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu konuda herhangi bir yeni bulgunun olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, ABD'nin, Tigray'daki çatışmalarda bütün tarafların "savaş suçu" işledikleri yönündeki beyanı reddedilerek iddiaların "düşmanca ve tek taraflı" olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Tigray'daki çatışmalarda tarafların adil olmayan bir şekilde suçlandığı vurgulanarak "Açıklama, zamansız ve geçiş dönemi adalet politikaları için ulusal istişarelerin başlatılması sonrası yapılması dikkat çekti." ifadesi kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün yaptığı açıklamada, Etiyopya'nın kuzeyindeki çatışmalarda bütün tarafların "savaş suçu" işlediklerini resmi olarak tespit ettiklerini bildirmişti.

Ülkenin kuzeyinde 2020-2022 döneminde yaşanan iç savaşla Etiyopya ve ABD ilişkileri durma noktasına gelmişti.

Addis Ababa hükümeti, ABD'yi isyancılara destek olmakla suçlamış, ABD ise Etiyopya'ya bazı ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya, ABD'nin Tigray'da 'taraflar savaş suçu işledi' açıklamasına tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement