'Etkili İletişim, Güvenli Gelecek" Konferansı - Son Dakika
Yerel

'Etkili İletişim, Güvenli Gelecek" Konferansı

EDİRNE (AA) – Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir engelli arkadaşımız sabah tek başına evinden çıkıp, kentteki bütün işlerini tek başına halledip yine akşam evine tek başına dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir" dedi.

20.12.2015 11:49

EDİRNE (AA) – Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir engelli arkadaşımız sabah tek başına evinden çıkıp, kentteki bütün işlerini tek başına halledip yine akşam evine tek başına dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir" dedi.

Başkan Gürkan,  Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Etkili iletişim, güvenli gelecek" isimli konferansta, engelli bireylerin sorunlarını en aza indirgemek için valilik, belediye ve engelli dernekleri ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Edirne'yi çağdaş bir kent yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Gürkan,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir engelli arkadaşımız sabah tek başına evinden çıkıp, kentteki bütün işlerini tek başına halledip yine akşam evine tek başına dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Bu kadar, lami cimi yok, kıvırmaya da gerek yok. Peki, bu açıklamanın arkasından şöyle bir soru sormak gerekiyor. Edirne böyle bir kent mi ' Maalesef değil. Peki, dünyada böyle bir kent var mı' Maalesef yok. Ama bu bizi böyle bir kent yaratma hayalinden böyle bir kent düzenleme hayalinden vazmı geçirecek tabi ki hayır. Bunun mücadelesini hep birlikte veriyoruz vermeye de devam ediyoruz bu bir süreç kolay değil. Bunu hep birlikte yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.

Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TROYDEM) Başkanı Erkan Makas ise engellilerin önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Etkili İletişim, Güvenli Gelecek' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement