Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu

Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu

Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu, 11 Kasım'da Entropi Sahne'de!

11.11.2016 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu, 11 Kasım'da Entropi Sahne'de!

Müzik severlerin Kardeş Türküler ve Bajar'dan tanıdığı iki müzisyen, Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk sıradan ev sohbetlerinde doğan "Ev Kayıtları" isimli çalışmalarıyla şehir yaşamına, ezberlerine ve dayatmalara başkaldırıyor. Albümde Yol Şahit, Zorba, Buymuş, Biliyorum, Söğütlüçeşme, Zerya, Ji Nişkave, Her Guca Dersim adlı 8 şarkı yer alıyor.

Her koşulda müzik yapmanın mümkün olduğu fikrinden hareket eden ikilinin mahallesi olan Kadıköy'de bir evde yapılan kayıtlardan oluşan çalışma şehir yaşamının dayattığı süreçlere bir itiraz olarak, ev sohbetleri esnasında doğup gelişti. Çalışmada tüm enstrüman ve vokaller Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk tarafından icra edildi. Kendi ev sohbetlerinden esinlenen ve günlük yaşamı saran sıradan olgulardan, nesnelerden, insanlardan, komşulardan, sokaktaki seslerden beslenen iki sanatçı albümü şu sözlerle anlatıyor:

" Evde pişirdik, stüdyo karşı yakada... Şarkılar yolda soğumasın... Çayın kahvenin yanında... Mutfağın yan tarafında... Kurduk odaya tezgahı... Ötemizde berimizde artık ne varsa çaldık söyledik. Edip Cansever'in deyimiyle 'oda da odaymış ha'. Ne çok şey sığmış meğer. Nizami enstrümanlara kutu, kaşık tuzluk da şarkılara tuz biber oldu. Sokaktan geçen araba sesi, sirenler, davetsiz misafirler de aktı şarkıların bir köşesine... Yani selamsız sabahsız mahalle bandosu..."

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Ev Kayıtları Konseri Sezai Sarıoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement