Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sağlam: "Sevilen Takım Olacağız" - Son Dakika
Güncel

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sağlam: "Sevilen Takım Olacağız"

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sağlam: "Sevilen Takım Olacağız"

EVKUR Yeni Malatyaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk etap kampını değerlendirirken, "Herkes tarafından sevilen, sempati duyulan ve parmakla gösterilen bir takım olmaya çalışacağız. Bunu da yapmak istiyoruz" dedi.

14.07.2017 13:53

EVKUR Yeni Malatyaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk etap kampını değerlendirirken, "Herkes tarafından sevilen, sempati duyulan ve parmakla gösterilen bir takım olmaya çalışacağız. Bunu da yapmak istiyoruz" dedi.

Futbolcular, Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde 2 hafta süren ilk etap kampın son gününde sabah antrenmanını teknik direktör Sağlam nezaretinde yaptı. Koşu ve pas çalışması ağırlıklı yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ertuğrul Sağlam, yarın başlayacak 3 günlük izinin ardından 2'nci etap için Düzce Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası Tesisleri'nde yeniden kampa gireceklerini söyledi. Bolu kampını değerlendirirken önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Ertuğrul Sağlamy, şöyle konuştu:

"OYUNCULARIMDA SAMKAKTLIK OLMAMASI SEVİNDİRİCİ"

"Burada geçen sene takımın Süper Lig'e çıkmasına katkı sağlayan oyuncu grubunu tanıma fırsatı bulduk. Bu arkadaşlardan hangileri bundan sonra bizimle olabilir, bize fayda sağlayabilir bunun değerlendirmesini yaptık. Aramıza yeni katılan oyuncular da vardı. Onların fiziksel açıdan belirli bir seviyeye çıkmaları ve dayanılıklarını artırma, kendi oyun anlayışımızı ve felsefemizi onlara anlatabilme, aktarabilme ve onların uyumunu görebilme fırsatı yakaladık. Hazırlık maçları oynadık. Burada fiziksel açıdan nereden nereye geldik, teknik anlamda, sistem anlamında neler yapabildik, neleri yapamadık bunları gördük. Bugün itibariyle herhangi bir ciddi sakatlığın olmaması, oyuncuların çok ciddi ve yürekten bu dönemi değerlendirip geçirmeleri, hazırlık maçlarının iyi geçmesi, oyuncularla aramızdaki karşılıklı güven ilişkisinin sağlam bir temele oturması ve birbirimizi çok samimi şekilde anlamaya çalışmamız bizim için çok önemli gelişmeler oldu. İkinci dönem çok daha iyi olacak. Lige doğru oyun anlayışımızı, oyun felsefemizi onlara anlatmış, onların da bunu kabul edip uygulamaya çok üst seviyede çalıştığı ortamı Düzce'de bulacağız."

'PARMAKLA GÖSTERİLEN TAKIM OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Transfer ile ilgili de yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle konuştu:

"Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu arkadaşları aramıza katıp daha hazır, kadro kalitesi anlamında üst seviyede bir grup olmaya çalışacağız. Herkes tarafından sevilen, sempati duyulan ve parmakla gösterilen bir takım olmaya çalışacağız. Takımımıza 4-5 yeni oyuncu katacağız. Türk futbolcu bulabilirsek olacak ama yabancı ağırlıklı olacak."

'YERLİ OYUNCU BULAMIYORUZ'

Özellikle Süper Lig'tde bir çok takımın yerli futbolcu arayışında olduğunu, ancak bulamadıklarını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Alternatif isimler  bulamıyoruz. Şöyle bir gerçek var:  Şu anda 1'inci Lig'den Süper Lig'e çıkabilecek oyuncu sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Bunun yanında İstanbul'un ya da Avrupa Kupaları'nda oynayacak takımların kaynağı da Anadolu takımları. Anadolu takımlarından da bu takımlara giden oyuncu sayısı 1 ya da 2. Bu, şu gerçeği ortaya koyuyor:  Alt taraftan futbolcu gelmiyor, üretemiyoruz ve üst tarafı besleyemiyoruz. Bunun sonucunda da Türk futbolu bunun sıkıntısını ciddi şekilde yaşıyor. İnşallah olmaz ama milli takım açısından da çok sıkıntılı bir durum bu."

Yüksek ücretlerle transfer edilen futbolcularla ilgili görüşlerini de açıklayan Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Türk futboluna çok önemli isimler katıldı. İnşallah bu isimler sadece isim olarak katılmakla kalmaz. Yüksek ücretler alıp sadece ücret bakımından dikkat çeken oyuncular olmaz. Türk futboluna katacağı değerlerle, oynayacağı futbolla ve davranışlarıyla da ses getirirler. Benim temennim bu. İnşallah Türk futbolu açısından böyle bir kalite ortaya koyarlar."

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sağlam: 'Sevilen Takım Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement