Fanatik Yahudi grupların, 10 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya hazırlandığı öğrenildi - Son Dakika
Dünya

Fanatik Yahudi grupların, 10 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya hazırlandığı öğrenildi

Fanatik Yahudi grupların, 10 Mayıs\'ta Mescid-i Aksa\'ya baskın yapmaya hazırlandığı öğrenildi

İsrail polisi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'da bir cemaate saldırı düzenlemişti. Konuyla ilgili konuşan Filistinli bazı analistler, bölgede yeni bir halk ayaklanmasının çıkabileceği öngörüsünde bulunuyor. Özellikle, Fanatik Yahudi grupların Ramazan'ın 28'ine denk gelen 10 Mayıs Pazartesi günü Mescid-i Aksa'ya baskın planları yapması bölgede tansiyonu iyice artıracak gibi görünüyor.

08.05.2021 16:50  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail güçlerinin, Kudüs'teki "egemenlik mücadelesi" kapsamında Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı aileleri evlerinden çıkmaya zorlaması ve Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı önündeki Filistinlilere müdahalesi sonucu Filistinli gruplar ile Yahudi yerleşimciler arasında bir süredir gerginlik yaşanıyor.

205 FİLİSTİNLİ YARALANDI

İsrail polisinin, işgal altında tutuğu Kudüs'te dün akşam Müslümanların kutsalı ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasıyla ramazan ayının başından bu yana bölgede yaşanan gerginlik tırmanışa geçti. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilere yönelik saldırılarında 205 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 88'inin Kudüs'teki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Fanatik Yahudi gruplar, 10 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya hazırlanıyor

MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN PLANLARI YAPIYORLAR

Fanatik Yahudi gruplar, Ramazan'ın 28'ine denk gelen 10 Mayıs Pazartesi günü, yer yüzündeki bütün Müslümanların kutsalı ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya baskın planları yaparken, "işgale hayır" diyerek Kudüs'ü savunan Filistinliler, İsrail'e direniyor.

YENİ BİR HALK AYAKLANMASI İHTİMALİ

Filistinli bazı analistler, Kudüs'te bir "egemenlik mücadelesinin" yaşandığına dikkati çekerek, fanatik Yahudi grupların Aksa'ya baskın planı yapmayı planladığı 10 Mayıs başta olmak üzere, İsrail'in gelecek günlerde Filistinlilere yönelik atacağı sert adımların, bölgede yeni bir halk ayaklanmasıyla sonuçlanabileceği uyarısında bulunuyor. Bazı analistler ise tansiyonun yükseleceğine ilişkin yorumlara katılmıyor.

Fanatik Yahudi gruplar, 10 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya hazırlanıyor

BÖLGEDEKİ SON GERGİNLİK NASIL BAŞLADI?

Kudüslü gazeteci Muhammed Abdurabbih, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin Yahudi yerleşimciler tarafından zorla evlerinden çıkarılma girişimlerinin Filistin halkının tepkisiyle karşılaştığını ve Kudüs'teki son olayların başlangıcı olduğunu söyledi.

Abdurabbih, Filistinli gençlerin, yerleşimcilerin saldırıları, Mescid-i Aksa'nın kapılarında bekleyen İsrail askerleri ve Filistinlilere yönelik tutuklamalar, güvenlik gerekçesiyle askerlerin keyfi adımları ve yerleşimcilerin ihlalleri gibi günübirlik birçok tacizle karşı karşıya kaldığını belirtti.

YAKLAŞIK 30 BİN FANATİK GRUP YÜRÜYÜŞ YAPACAK

Fanatik Yahudi grupların, 1967'deki Doğu Kudüs işgalini İbrani takvimine göre "Kudüs Günü" olarak adlandırdıklarına ve kutladıklarına dikkati çeken Abdurabbih, yaklaşık 30 bin fanatik grup ve yerleşimcinin yürüyüş yapacağı 10 Mayıs Pazartesi günü başta olmak üzere Kudüs'teki mücadelenin devam edeceğini dile getirdi.

Abdurabbih, İsrail'in pazartesi günü muhtemel olaylara yönelik atacağı adımların ve şiddet olaylarının, Kudüs'te tansiyonu yükseltebileceği öngörüsünde bulundu.


Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fanatik Yahudi grupların, 10 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya hazırlandığı öğrenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • RotasızGassal: eyyyyyy sayın cumhur başkanımız çocuklar bizi çağırıyor deyip askerleri nerelere sokuyorsun. buradaki Müslüman kardeşlerimiz bizi çağırmıyor mu gitsene hadi 15 8 Yanıtla
  • DemokraT : Peygamberlerin lanetledigi yahudilere baska bedua ya gerek yok.. Mescidi aksa zulmune sesiz kalanda o yahudiler kadar sucludur.. 18 4 Yanıtla
  • ..: ALLAHIN GAZABI BU YAHUDİLERİN ÜZERİNE OLSUN AMİN 18 2 Yanıtla
  • Ahmet: Artık haberlerde günlerce durur biz kınarız başka unutulur gider yani yapan yaptığı ile kalır boşuna yırtınmayalım 14 3 Yanıtla
  • Fatih: Osmanli yi yıkan Haçlılar yüz yıldır müslümanlara kan kusturuyor. Biz ise bugün aynı Haçlılar gibiyiz. Allahın yasakladığı içki, kumar, zina... almış başını gidiyor. Bugün ise asimile olmuş ve dinini unutmuş bir nesil var maalesef. 14 2 Yanıtla
  • Vatandaş: Nerdesin Birleşmiş Milletler nerdesin avrupa parlementosu nerdesiniz lan araplar müslümanlar nerdesiniz koca dünya israilden mi korkuyo güzel ülkem nerdesin pkk yi bitirdiğin gibi girelim yok edelim israili bu nedir bu zulum allahın laneti gazabi tez zamanda yakıp yıksın israili 15 1 Yanıtla
  • Hitler: Hitler gibi davranmak lazım bunlara tek anladıklar dil 13 3 Yanıtla
  • Mmc : Tek yol bütün ümmet tek olup cihad ilan edilmeli geç kalındı bile artı yahudilere ya biz ya siz diyebilmeliyiz 11 4 Yanıtla
  • Canlar : Hep beraber devletimiz gitmek isteyenleri Filistine göndersin ben dünden razıyım orada bizde o gün bulunalım ve o hainlere günlerini gösterelim bakalım girebiliyorlar mı yoksa köpek sürüsü gibi kaçıyorlar mı....... 11 3 Yanıtla
  • zz: O biraz sıkar işte çünkü insan hizmet ettiği yere tükürürmü! 10 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti
    13:07 Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti

    Tayland'ın Prachup Kiri Khan eyaletinde bulunan eski bir altın madeninde define avcıları kazı yaparken meydana gelen toprak kayması sonucu bir kişi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından define avcısının cansız bedenine ulaştı. Olayın ardından maden ocağının çevresi kapatıldı ve kurtulan define avcıları ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Gazze Şeridi'nde Filistinliler Temiz Su İçin Uzun Kuyruklar Oluşturuyor
    13:00 Gazze Şeridi'nde Filistinliler Temiz Su İçin Uzun Kuyruklar Oluşturuyor

    Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yaşayan Filistinliler, temiz suya ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Su sıkıntısı nedeniyle insanlar, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

  • Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail duyuru yapmadan Refah kentine yıkıcı bir hava saldırısı başlattı
    12:53 Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail duyuru yapmadan Refah kentine yıkıcı bir hava saldırısı başlattı

    Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun dün akşam itibariyle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yıkıcı bir hava saldırısı başlattığını ve 14 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Tel Aviv yönetiminin uluslararası tepkilerden kaçınmak için saldırıyı duyurmadığına değinilen açıklamada saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Suudi Arabistan ve Mısır'a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine işaret edildi.


Advertisement