1300 yıllık Tarihi Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış cephesine klima taktılar - Son Dakika
Güncel

1300 yıllık Tarihi Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış cephesine klima taktılar

Fatih'te Tarihi Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış cephesine caminin tarihi dokusunu bozacak şekilde klima taktılar. Tarihi Cami'nin dış duvarında dikkat çeken klima, vatandaşların tepkisini çekti.

01.09.2020 11:30  Güncelleme: 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'te tarihi camiler arasında önemli bir yere sahip olan Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış duvarına klima takıldı. Tarihi camiye yakışmayan görüntüler vatandaşların tepkisine yol açtı.Havadan görüntülenen tarihi camide, klima borularının dış cepheden sarktığı ve bahçesine de tavuk kümesi yapıldığı görüldü.

İstanbul Fatih'te bulunan Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış duvarında klima ve sarkan borular halkın tepkisini çekiyor. Tarihi yapının dokusuna yakışmayan görüntülerin yanında caminin bahçesinde bir de tavuk kümesi bulunuyor. Caminin bu halini gören vatandaşlar, yetkililerin bir an önce klimanın caminin yapısını bozmadan konulmasını istiyor.Havadan görüntülen tarihi mescidin klimanın aparatları duvarlara monte edildiği yine boruların duvarın delinerek içeriye alındığı gözler önüne seriliyor. Ayrıca doğal gaz borularının da benzer şekilde tarihi yapının duvarlarına monte edildiği görülüyor.

"İNSANLAR BİLİNÇSİZ"

Fatih'te yaşadığını ve çoğu tarihi caminin bu şekilde olduğunu söyleyen Muhammed Kaya, "Fatih'in bir çok tarihi mekan var. Bir tek sorun burada değil balata doğru inerseniz tarihi çeşmeler görürsünüz. Üzerine yazı yazılmış yapılar var. İnsanlar bilinçsiz. Bu durumdan rahatsız olan insanlar var. Bir o kadarda rahatsız olmayan insanlar da var. Bu durum böyle olunca maalesef böyle şeyler ortaya çıkıyor"dedi.

"AVRUPA'YA GİTTİĞİNİZDE TARİHLERİNE SAHİP ÇIKTIKLARINI GÖRÜRSÜNÜZ"

Tarihi yapılara önem vermiyoruz bunun nedeninin eğitimsizlikten kaynaklandığını belirten Muhammed Kaya, bu durumun geçmişten bu yana böyle olduğunu söyledi. Kaya, "Avrupa'ya gittiğinizde nasıl tarihlerine sahip çıktıklarını görüyorsunuz. Böyle olan ülkeler fazla turist çekiyor. Camide sıcak serinlemesi için kışında ısınması için olabilir. Fakat camiyle ilgilenen kişiler bu işin yolunu bulması gerekirdi. Bu cami ufak bir sorun Fatih çevresinde çok daha kötü bunun çözümü buradaki insanları bilinçlendirmek gerekir" İfadelerini kullandı.

"HOROZLARIN ÖTMESİ KOMŞULARIN HOŞUNA GİDİYOR"

Tarihi Hirami Ahmet Paşa mescidi bahçesine yapılan tavuk kümesinin sahibi İsmail Çakır ise, "Kümes bir senedir burada var. Horozların ötmesi komşuların hoşuna gidiyor. İsterseniz bu tavukları horazların hepsini keserim. Tarihi yapıya zarar verme niyetim yoktu" dedi.

1300 yıllık Tarihi Hirami Ahmed Paşa Cami\'nin dış cephesine klima taktılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1300 yıllık Tarihi Hirami Ahmed Paşa Cami'nin dış cephesine klima taktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Caminin imamı: Nereye takacaktık dış üniteyi Galata kulesine mi yoksa? 0 2 Yanıtla
  • fbs: bide en kötü kalitesiz markayı takmışlar 1 0 Yanıtla
  • kuşumun ötmesi komşumun hoşuna gidiyo: senin horozunun sesi milletin niye hoşuna gitsin kardeşim muhabbet kuşu mu bu, bu nasıl savunma sistemi, devletin malını kendi şahsi malın gibi kullanıp böyle mi savunmaya geçiyosun, iyice devletin malı deniz yemeyen keriz herşeyinden faydalanın, cezadan yırtma çabaları bu tarz olaylara ceza verilmezse parasal olabilir sonu gelmez kamu ya ait binalara arsalara daha çok konan olur, 0 0 Yanıtla
  • ..... : Saygı yok ki ecdada 0 0 Yanıtla
  • Yiğit: Kilise olsaydı ora hiç görmezdiniz !!!!!! 0 0 Yanıtla
  • Camiye mi kümese mi klima?: Bu arkadaş tarihi camiyi kümese mi çevirmiş yoksa ben mi yanlış görüyorum? 0 0 Yanıtla

Advertisement