Fethiye'de 7 Bin 500 Yerleşik Yabancı Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de 7 Bin 500 Yerleşik Yabancı Yaşıyor

Fethiye\'de 7 Bin 500 Yerleşik Yabancı Yaşıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancı sayısı son 10 yılda 5 kat artarak 7 binin üzerine çıktı.

18.08.2011 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancı sayısı son 10 yılda 5 kat artarak 7 binin üzerine çıktı. Bu sayının çoğunu İngilizler oluştururken, onları Almanlar, Hollandalılar ve Ruslar takip ediyor.

Fethiye'ye, 30 yıl önce yerleşik olarak yaşamaya başlayan yabancıların sayısı her geçen yıl artıyor. İlçede, 1999 yılında 1500 yerleşik yabancı yaşarken bu sayı 2011 yılında 7 bin 500'e çıktı.

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Müdürü Dilek Dinçer'in öncülüğünde ilçede yaşayan yabancılara yönelik gerçekleştirilen araştırmada, Fethiye'de yaz kış oturanların başında İngilizlerin geldiği, onları Alman, Hollandalı ve Rusların takip ettiği belirlendi. FETAV'ın araştırmasına göre, yabancıların mülk edinmelerinde, yöreyi cazip kılan faktörler arasında doğa ve iklim özellikleri, mülk fiyatlarının uygun olması, yörenin turizme açık ve halkın sıcak yaklaşımı geliyor.

Bölgede mülk edinen yabancıların belediye ve mücavir alanlar ile köylerdeki yaşam dağılımı ise Hisarönü- Ovacık, Çalış Plajı, Göcek, Çiftlik olarak belirtildi. Yeşilüzümlü, Kemer, Yaka gibi yerler de iklim, doğa ve kırsal yaşamın çekiciliği nedeniyle yabancılar tarafından tercih ediliyor.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer, "Turist olarak gelen birçok yabancı daha sonra burada mülk ediniyor. Mülk edinen yabancıların bölge ekonomisine ve tanıtımına katkıları da oldukça fazla. Bizim gibi pazara gidiyorlar, kültürümüzü öğrenerek sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde yer alıyorlar. Fethiye'de yabancılarla bir arada yaşamaktan oldukça memnunuz. Yabancıların karşılaştıkları en büyük sorun ise tapusuz ve oturma izni alınmamış mülkler" diye konuştu. - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de 7 Bin 500 Yerleşik Yabancı Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement