Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimi

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, kim tarafından ve ne amaçla yapılırsa yapılsın, hükümette kimin olduğuna bakmaksızın, tüm darbelere amasız, fakatsız karşı olduklarını belirtti.

16.07.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, kim tarafından ve ne amaçla yapılırsa yapılsın, hükümette kimin olduğuna bakmaksızın, tüm darbelere amasız, fakatsız karşı olduklarını belirtti.

Yüksel, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, dün herkesi şoke eden gelişmeler yaşandığını söyledi.

Şehit olan polis ve askerlerle sivillere başsağlığı dileyen Yüksel, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir tehlikeyi savuşturduğunu vurguladı. Yüksel, darbe girişimiyle ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını ifade etti.

Tüm Türkiye'nin birlik olduğuna işaret eden Yüksel, "Önce TBMM'ye saldırılması, çok partili rejime yönelik demokrasiye saldırı olması da çok manidardır. Milletvekillerimiz parlamento bombalanırken, demokrasinin eşiği olan Meclis'i terk etmemiştir. Meclis'in kendisini koruması da bir o kadar anlamlıdır." dedi.

Yüksel, Türkiye'nin geçmiş yıllarda darbelerden çok çektiğini belirterek, dünyanın hiçbir yerinde yapılan darbe girişimlerinin uzun süreli başarıya ulaşamadığını vurguladı.

Türkiye'nin kurucu partisi olarak her zaman darbelere karşı çıktıklarını ifade eden Yüksel, "Her zaman özgürlükçü demokrasiyi savunduk. Darbe nereden gelirse gelsin, kim ne amaçla yapmaya kalkışırsa kalkışsın, hükümette kimin olduğuna bakılmaksızın, amasız, fakatsız CHP olarak karşı çıktığımızı net bir şekilde ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yaşananların yeni nefret ve ayrımcılıklara yol açmaması gerektiğine işaret eden Yüksel, "Bugün birlik ve dayanışma günüdür. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın dayanışma günüdür. İleriki günlerde bu girişim aydınlatılacaktır. Her koşulda her türlü otoriterliğe, darbeciliğe karşı çıkacağız. Tarihten gelen misyonumuzla bunu yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement