Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazar Yusuf Kaplan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "15 Temmuz darbesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşu ve 'Ölmek var, dönmek yok!' tavrıyla püskürtüldü.

18.07.2016 12:28

Yazar Yusuf Kaplan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "15 Temmuz darbesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşu ve 'Ölmek var, dönmek yok!' tavrıyla püskürtüldü." dedi.

Yazar Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin Türkiye'ye savaş ilanı olduğu söyledi.

Halka ve TBMM'ye kurşun sıkıldığını ifade eden Kaplan, "Halk 15 Temmuz gecesi, darbecilere, darbecilerin tanklarına karşı göğsünü siper etti, destan yazdı. Bir dönem kapandı." diye konuştu.

Geçmişte halkın iradesini temsil eden meşru temsilcilerin yaşadıklarına değinen Kaplan, şöyle konuştu:

"Menderes idam edildi. Özal öldürüldü. Erbakan'a 28 Şubat darbesi yapıldı, sonra da rahmetli hoca, yaşarken ademe mahkum edildi ve nihayet Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki darbe yapıldı. 15 Temmuz darbesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşu ve 'Ölmek var, dönmek yok!' tavrı ile püskürtüldü. Toplumun önünü tıkayan, topluma tepeden dayatılan zorba kurumlarla örülen, dışarıdan da desteklenen duvarlar yıkıldı."

Kaplan, toplumun ilk defa darbe girişimi sırasında ipleri eline aldığını dile getirerek, "Darbelere karşı dimdik durdular ve darbecilere darbe yapan bir toplum olarak tarih yazdılar. Adlarını tarihe altın harflerle kazıdılar." ifadelerini kullandı.

"Bu bölgede tarihi biz yapacağız"

"Bu bir istiklal ve istikbal savaşıdır." diyen Kaplan, şu değerlendirmede bulundu:

"Kritik eşik aşıldı. Asil iş, şimdi başlıyor. Bundan sonraki süreç, bütünleşme, kenetlenme, yaraları sarma, tarihi yürüyüşe topyekun hazırlanma sürecidir. Bir asır önce, Osmanlı durduruldu, bu toplumun medeniyet iddiaları reddedildi. Bu toplum, bir asır boyunca tarih yapan bir aktörden tarihte tatil yapan figüran rolü oynamaya mahkum edildi. Bu toplumun bin yıl insanlık tarihini yapan, varlık nedenini oluşturan, üç kıtayı altı asır barış yurduna çevirmesini mümkün kılan yegane sigortası ülkenin bütün kurumlarından ve yapılarından uzaklaştırıldı."

Kaplan, son 100 yıldır tarihin yeniden yapıldığı, haritaların yeniden çizildiği, küresel bir medeniyet buhranının yaşandığı bir süreçten geçildiğini ifade ederek, 100 yıllık yorucu direniş ve diriliş yolculuğunun artık geri dönüşü zor belli bir noktaya geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin büyük bir badire atlattığının altını çizen Kaplan, şunları kaydetti:

"Tarihi biz yapacağız bu bölgede. Bizim 6 asır barış yurdu inşa ettiğimiz bölgemizi bir asırda cehenneme çeviren Batılı emperyalistler, biz gelince defolup gidecekler. O yüzden, yarım asırdır, biz gelmeyelim diye Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan kuşatıyorlar, bu toplumun medeniyet iddialarına yeniden sahiplenmemesi için içeriden ve dışarıdan darbe girişimleri deniyorlar. 15 Temmuz gecesi, bütün oyunların püskürtüldüğü bir milat olarak tarihe geçti. Şimdi insanlığın önünü açacak, insanlığa yeniden adalet, hakkaniyet ve kardeşlik sunacak uzun ve zorlu bir hakikat medeniyeti yolculuğuna soyunma zamanı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement