Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) ile Of Hayrat Vakfı ve Of Hayrat Derneği de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

21.07.2016 15:20

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) ile Of Hayrat Vakfı ve Of Hayrat Derneği de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

İYGAD Başkanı Mehmet Mert, yazılı açıklamasında, mazisi başarılarla dolu şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine gizlenerek, kamuflajını da kendine kalkan olarak kullanmaya çalışan FETÖ mensubu teröristlerin devleti ele geçirme girişiminin, halkın cesur çabaları, emniyet güçlerinin mücadelesi ve şanlı Türk ordusunun yılmaz mensuplarınca püskürtülüp engellendiğini kaydetti.

Mert, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletimizin iradesini, devletimizin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain darbe girişimini lanetliyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimizin ve anayasal meşruiyetinin yanında yer aldığımızı özellikle belirtiyoruz. Teröristlerin darbeye kalkıştığı ilk dakikalardan itibaren yayın özgürlüğünden asla taviz vermeyen, halkı bilgilendirme görevini sonuna kadar sürdüren medya kuruluşlarımızı da takdir ediyoruz. Demokrasiyi korumak için canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Of Hayrat Vakfı

Of Hayrat Vakfı ve Of Hayrat Derneği de FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Dernek ve vakfın yaptığı ortak açıklamada, milli irade ve demokrasiye yönelik darbe kalkışması nefretle ve şiddetle kınandı.

Darbe girişiminin demokrasiye, parlamenter sisteme ve millete yapılmak istendiği kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yüce Türk milleti bu hain girişime gereken cevabı vermiştir. Kahramanca direnmiş ve darbecileri yenilgiye uğratmıştır. Milli iradeye karşı yapılan her türlü müdahale, kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Halk oyu ile seçilmiş iktidara ve yine halk oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan bu hain suikastı şiddetle kınıyoruz. Bizler Türk milleti olarak hükümetimiz ve devletimiz ile birlikte dimdik ayakta durarak, birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Yaşanan acı olaylar sırasında darbecilere karşı kahramanca direnip şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement