Fıat Türkiye Kupası Banvit-Darüşşafaka Doğuş Maç Sonu - Son Dakika
Spor

Fıat Türkiye Kupası Banvit-Darüşşafaka Doğuş Maç Sonu

Fıat Türkiye Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında rakibi Banvit'i çekişmeli geçen maçın ardından 76-74 yenen Darüşşafaka Doğuş'ta sevinç yaşandı.

19.02.2016 23:05

Fıat Türkiye Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında rakibi Banvit'i çekişmeli geçen maçın ardından 76-74 yenen Darüşşafaka Doğuş'ta sevinç yaşandı.

Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Darüşşafaka Doğuş başantrenörü Oktay Mahmuti, maçı hem basketbol hem de psikolojik analiz etmek gerektiğini belirtti. Mahmuti maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:  "Çok tempolu agresif oynadık. Kısa sürede 15 sayılık bir fark yakaladık. Bunun devamında 5 pozisyonda adam fazlası olmamıza rağmen bunları değerlendiremedik. Banvit iyi savunma yaptı. Biz durağan savunma oynadık. Biz istediğimiz gibi hücum edemedik. Üçüncü çeyrekte 12 sayılık fark onlarda iken biz savunmayı değiştirdik. Ayağa kalkarak onların önüne geçtik. Gerçekten bir çok açıdan değerlendirmek gerekir. Geri dönüş için takdir edilecek bir karakter göstergesiydi. Maçın 40 dakika olduğunu bilmemiz ve her şeye hazır olmamız gerektiğini söylüyorum."

FİNAL NEFES KESECEK

Fenerbahçe ile yapılacak final maçıyla ilgili konuşan Oktay Mahmuti, "Şimdi açıkçası buraya gelirken bütün karşılaşmalar ne kadar çekişmeli geçiyor. Keyifli geçiyor. Ama bizim dünkü Trabzon maçı bile biz gerçekten çok iyi oynadığmıza için kazandık. Herkes yüzde yüzünü koymaya çalışan bir durumu var. Muhakkak Fenerbahçe'nin gücünü ve kalitesini biliyoruz. Bir gün dinlendikten sonra değerlendirmeler yapacağız. Bu zaman kadar geldiğimiz gibi pazar günü de maça çıkacağız. Esasında geniş bir rotasyon kullanıyoruz. Turnuva boyunca muhakkak yorgunluk var. İki maç oynuyorsunuz 48 saat içinde. Elbette yorgunluk oluyor. Ama bu da bunun cilvesi. Herkes için aynı şey geçerli" dedi.

BJELİCA: İNİŞLİ ÇIKIŞLI MAÇ OLDU

Darüşşafaka Doğuşlu Milko Bjelica ise, "Çok iniş çıkışlı bir maç oldu, nasıl geri çevirdik. Maça iyi başladık, ama Banvit çok iyi savunma yaptı ve farkı yakaladı. Devreyi 8 sayı geride bıraktıktan sonra koçun taktikleri ile ikinci yarıda çok iyi savunma yaptık ve geri döndük. İkinci yarının ortasından itibaren tam saha baskılı oynayınca rakibin kafası karıştı. Onlar top kaybına uğradı ve bu sayede galip geldik. Bugün maçın en değerli oyuncusu seçildim, ama mühim olan maçı kazanmamızdı. Final maçında Fenerbahçe'nin karşısına hazır çıkıp onlara sürpriz yapmak istiyoruz" diyerek açıklamasını noktaladı.

ERNAK KUTLADI

Banvit başantrenörü Selçuk Ernak ise, "Darüşşafaka Doğuş'u tebrik ederim. Kendi takımım adına çok iyi mücadele ettik. Maçın kriti bölümlerinde hayati hatalar yaptık. Rakibimiz bizi zorlamadan hatalar yaptık. Kazanbileceğimiz maçı verdik. Normalde bizi taşıyan oyuncularımızın iyi performans veremediği maçı kaybettik" dedi.

Tolga Geçim ise maçla ilgili olarak, "Bu gün maça kötü başladık. Bunu düzeltip maçın sonuna kadar iyi mücadele ettik. Ama sonuçta olmadı. Final maçında Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş'a başarılar diiyorum" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fıat Türkiye Kupası Banvit-Darüşşafaka Doğuş Maç Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement