Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika
Güncel

Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

Çaycuma ilçesinde geçen yıl nisan ayında köprünün çökmesi sonucu kaybolan, cesedi 11 gün önce bulunan Aziz Gülşen'in cenazesi toprağa verildi

04.07.2013 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı'ndaki köprünün geçen yıl nisan ayında çökmesi sonucu kaybolan, cesedi 11 gün önce bulunan 63 yaşındaki Aziz Gülşen'in cenazesi toprağa verildi.

Çöken köprüye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saltukova beldesine bağlı Düz Mahallesi ile Akpınar köyü arasındaki mevkide 24 Haziran'da çakıl tarama işi yapan firmaya ait kepçeye takılan Gülşen'in cesedi,  Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA testinin ardından Çaycuma'ya gönderildi.

Çaycuma Devlet Hastanesi morguna konulan Gülşen'in cenazesi, yakınları ve köprünün çökmesi sonucu babası ölen, yeğeni kaybolan Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından alındı.

-Cenaze, yıkılan köprünün yerine yapılan köprüden geçirildi

Cenaze, nakil aracıyla çöken köprünün yerine yapılan yeni köprüden geçirilerek, Yolgeçen köyündeki evinin önüne getirildi.

Tabutu araçtan çıkarılmayan 4 çocuk babası Gülşen için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Taziyeleri kabul eden acılı eş Resmiye Gülşen ile çocukları gözyaşlarını tutamadı.

Gülşen'in cenazesi, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Gülşen'in ailesi ve yakınları, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile köy sakinleri katıldı.

"Acımızı içimizde yaşadık"

Resmiye Gülşen, cenazenin toprağa verilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin cesedinin bulunmasına şükrettiklerini ifade ederek, "Olaydan sonra acımızı içimizde yaşadık. Cesedin bulunması konusunda umudum hem vardı hem yoktu. Allah'a emanet ettik, rabbimiz bize yardım etti" diye konuştu.

Eşinin mezarına artık her gün gidebileceğini belirten Gülşen, olaydan hemen sonra mezar açtıklarını ancak cesedin bulunamaması nedeniyle kapatıldığını hatırlattı.

Olay

Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya akıntıya kapılmış, suya düşen otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan ise kendi çabalarıyla kurtulmuştu.

Minibüsün bulunabilmesi için çöken blokların kaldırılması çalışmaları sürerken, ilk olarak 8 Nisan'da Meryem Başören'in cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü blokların altından çıkmamıştı.

Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında10 kişinin cesedine ulaşılmış, Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç aramalara rağmen bulunamamıştı.

Çakıl tarama işi yapan kepçeye 24 Haziran'da ceset takılması üzerine hastaneye çağrılan kayıp yakınlarından Saniye Gülşen'in, kıyafetlerinden teşhis ettiği cesedin babasına ait olduğunu belirtmesi üzerine aile bireylerinden kan örnekleri alınmış, ceset DNA testi için Ankara'ya gönderilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement