Fiskobirlik'te Olağan Genel Kurula Doğru - Son Dakika
Yerel

Fiskobirlik'te Olağan Genel Kurula Doğru

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) fındık üreticilerinin alın teri ve emeğiyle oluşturulduğunu belirtti.

02.01.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) fındık üreticilerinin alın teri ve emeğiyle oluşturulduğunu belirtti.

Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in 73. üncü Olağan Genel Kurulu'nun 14 Ocak Cumartesi günü, birliğin EFİT AŞ Toplantı Salonunda yapılacağını bildirdi.

Sıkıntılı günler yaşayan birliğin 1950'den itibaren devlet destekleme alımlarında önemli rol oynadığını ve kooperatif yönetimlerinin de genelde iş başına gelen hükümetlerin etkisi altında kaldığını ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"2000 yılında DSP-MHP ve ANAP koalisyonu tarafından yapılan "Tarım Satış Kooperatifleri Hakkında Kanunu" ile birlikte İMF ve Dünya Bankası'nın istekleri doğrultusunda 'yeniden yapılandırma' adı altında kooperatif şirketlere bölünmüştür. FİSKOBİRLİK'in tasfiye sürecinin ilk adımları da burada atılmıştır. AK Parti hükümetleri döneminde bu süreç taçlandırılmıştır. FİSKOBİRLİK çalışanlarının maaşlarını ödeyemez hale getirilmiş ve neredeyse çalışanından çok yöneticisi olan bir yapıya dönüştürülmüştür."

Yaşar, kooperatiflere şirket gömleği giydirmede yarışanlar için FİSKOBİRLİK seçimlerinin rutin bir uygulamadan ibaret olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"FİSKOBİRLİK fındık üreticilerinin alın teri ve emeğiyle oluşturulmuştur. Üreticiler bir yandan kooperatif üzerinden devlet vesayetinin kalkmasını isterken diğer yandan kendilerini hep büyük ve aynı üreticilerin yönetmesini de arzu etmemiştir. Bunun içindir ki kooperatif mevzuatı üst üste seçilen yöneticilerin üçüncü kez aday olmasını engelleyecek şekilde değiştirilmeli ve kooperatif yönetimi üreticilerin gerçek temsilcilerinden oluşmalıdır. Her şeyden önemlisi şirketlere karşı üreticileri korumak ve kollamak amacıyla kurulan FİSKOBİRLİK'i şirketleştiren 2000 yılında DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti tarafından çıkarılan ve AK Parti hükümetleri dönemlerinde taçlandırılan 4572 sayılı yasa iptal edilmelidir."

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fiskobirlik'te Olağan Genel Kurula Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement