Flamenko'yu Caz Dünyasına Taşıyan Tomatito 14 Aralık'ta İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Flamenko'yu Caz Dünyasına Taşıyan Tomatito 14 Aralık'ta İstanbul'da Konser Verecek

Flamenko\'yu Caz Dünyasına Taşıyan Tomatito 14 Aralık\'ta İstanbul\'da Konser Verecek

"Flamenko'yu caz dünyasına taşıyan isim" olarak tanınan, "Tomatito" lakabıyla bilinen Jose Fernandez Torres, 14 Aralık'ta İstanbul'da konser verecek.

11.12.2013 13:38

"Flamenko'yu caz dünyasına taşıyan isim" olarak tanınan, "Tomatito" lakabıyla bilinen Jose Fernandez Torres, 14 Aralık'ta İstanbul'da konser verecek.

Sanatçı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, 14 Aralık Cumartesi günü müzikseverlerle biraraya gelecek.

Müzisyen bir aileden gelen Tomatito, müzikal kariyerine, "Tablao" denilen flamenko gece kulu¨plerinde c¸alarak, 12 yaşında bas¸ladı.

Tomatito, 15 yas¸ında flamenko efsanesi gitarist Paco de Lucia ve s¸arkıcı Camaron de La Isla ile tanıs¸arak, dönemin en büyük flamenko müzisyenlerinin orkestralarında eşlikçi olarak çalışma fırsatı buldu. Tomatito, flamenko albu¨mlerinde konuk sanatc¸ı olarak c¸aldı, 3 solo albu¨m c¸ıkardı.

Carlos Saura'nın bazı filmlerine mu¨zik yapan Tomatito, 2005 yılında "Aguadulce", 2010 yılında "Sonanta Suite" ve 2013 yılında da "Soy Flamenco" ile Grammy Ödu¨lu¨'nu¨ 3 kez kazandı. Sanatçı, Grammy tarihinde, ödül kazanan ilk flamenko müzisyeni olarak tarihteki yerini aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Flamenko'yu Caz Dünyasına Taşıyan Tomatito 14 Aralık'ta İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement