Formula-1 Şampiyonu Hamilton, Doğduğu Kasabaya "Gecekondu Mahallesi" Dedi - Son Dakika
Spor
BBC

Formula-1 Şampiyonu Hamilton, Doğduğu Kasabaya "Gecekondu Mahallesi" Dedi

Dünyaca ünlü F1 Pilotu Lewis Hamilton, doğum yeri olan Stevenage kasabasını "gecekondu mahallesi" olarak nitelediği için tepkilerin hedefi oldu.

19.12.2018 13:21  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Formula-1'de beş dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, doğum yeri olan Stevenage kasabasını "gecekondu mahallesi" olarak nitelediği için tepkilerin hedefi oldu.

BBC'nin Yılın Sporcusu ödüllerinde ikinci olan 33 yaşındaki Hamilton, teşekkür konuşmasında "Farklı bir şey yapmaya çalışan bir aile olarak, gecekondu mahallesinden çıkmak bizim için bir hayaldi" dedi.

TEPKİ GÖSTERDİLER: BİZİ DÜŞ KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Sosyal medyada çok sayıda kişi, Hamilton'ı 'aslını inkar etmekle' suçladı.

Londra'nın 50 kilometre kuzeyindeki 88 bin nüfuslu kasabanın Belediye Başkanı Sharon Taylor, Twitter'da "#ProudOfStevenage" (Stevenage'la gurur duyuyorum) etiketiyle paylaştığı mesajında "Hamilton'ın ödül töreninde memleketi için olumsuz bir yorum yapmasıdan düş kırıklığına uğradık ve incindik. Hiçbir yer mükemmel değil ve Stevenagelı olmaktan gurur duyoruz" dedi.

"YANLIŞ SÖZCÜKLERİ SEÇTİM"

Hamilton tepkiler üzerine bir video yayımlayarak "Yanlış sözcükleri seçtim. Bir kastım yoktu. Sık sık hata yapıyorum, özellikle de kalabalığın önünde konuşurken. Doğduğum yerle gurur duyuyorum ve Stevenage'ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum" dedi.

Dünyanın en fazla para kazanan sporcularından biri olan Hamilton bu yıl Mercedes'le sözleşmesini iki yıl uzatmıştı. Hamilton'ın yıllık gelirinin 50 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Formula-1 Şampiyonu Hamilton, Doğduğu Kasabaya "Gecekondu Mahallesi" Dedi
Kaynak: BBC

Son Dakika Spor Formula-1 Şampiyonu Hamilton, Doğduğu Kasabaya 'Gecekondu Mahallesi' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Halil45: Akrabaların afrikada hal açlıkla boğuşuyo.sen ise kendini lordlar kamarasındanmı sandın 8 1 Yanıtla
BBC

Advertisement