Fransa Başkonsolosluğu Önünde "İbda-C" İşaretleri... - Son Dakika
Güncel

Fransa Başkonsolosluğu Önünde "İbda-C" İşaretleri...

Fransa Başkonsolosluğu Önünde "İbda-C" İşaretleri...

10.02.2011 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FRANSA BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE "İBDA-C" İŞARETLERİ...

* Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu önünde eylem yapan grup, "Mirzabeyoğlu ve Carlos için özgürlük" yazılı dövizler taşıdı.

* Aralarında çocuklarında yer aldığı grup,

"Carlos'a özgürlük, Mirzabeyoğlu'na özgürlük" sloganları attı, İBDA-C örgütünün işaretini yaptı.

* 'Çakal Carlos' olarak bilinen İlich Ramirez Sanchez'in avukatı olduğunu söyleyen Hasan Ölçer yaptığı basın açıklamasında,

"Fransa Devleti, Carlos'tan, ailesinden ve tüm dünya insanından özür dilmeli. Bu saldırı emrini verenler başta olmak üzere, işkenceyi fiilen gerçekleştiren şahısların cezalandırılmasını en kısa sürede sağlamalıdır" dedi.

'Çakal Carlos' olarak bilinen İlich Ramirez Sanchez'in tutuklu bulunduğu Fransa'nın Poissy Cezaevi'nde kötü muameleye uğradığını iddia eden bir grup, Fransa Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu önünde saat 11:00'da düzenlenen açıklamaya, Mazlum-Der, İHH, İnsan Haklar Derneği, Çağdaş Avukatlar Derneği üyeleri katıldıi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı açıklamada, "Mirzabeyoğlu ve Carlos için özgürlük" yazan dövizler taşındı. Bir çocuğun elindeki, 'Ben de kumandan Carlos olacağım' yazılı Sanchez fotoğrafı dikkat çekti.

"FRANSA ZİNDANLARINDA TUTULMAKTADIR"

Basın açıklamasını Sanchez'in avukatı olduğunu öne süren avukat Hasan Ölçer okudu. Basın açıklamasında, "Emperyalizm ve siyonizme karşı verilen onurlu mücadelenin sembol isimlerinden biri Carlos, bu mücadelesi nedeniyle, 1994 yılında, CIA, MOSSAD ve Fransa Gizli Servisi'nin gerçekleştirdiği yasadışı bir operasyonla Fransa'ya teslim edilmiştir. 17 yıldır hukuksuz şekilde, Fransa zindanlarında tutulmaktadır. Ülkesi Venezüella'ya iadesini engellemek için, delilsiz, mesnetsiz suçlamalarla sürekli hakkında dava açılmaktadır. Bu nedenle, beş kere beraat etmiş olduğu bir suçlama ile ilgili yeni davanın duruşması için, 1 Şubat tarihinde cezaevinde hazırlıkları tamamlanmış, koridorda ilerlerken eli arkadan ters kelepçelenmiş ve bir odaya alınmıştır. Diğer gardiyan ve görevlilerin gözü önünde gerçekleşen bu olayı, üniformalı Başkanlık Sarayı'nı korumaktan sorumlu Cumhuriyet Muhafızları olduğunu öğrenmiştir. Üst arama bahanesi ile yalnızca elinde kelepçeler kalacak şekilde çırılçıplak soyulmuş, kafası ve vücudu duvarlara çarpılmak suretiyle, darp edilmiştir. Soğuk kış şartlarına rağmen, üzerinde yalnızca tişört ve külot giymesine izin verilerek odadan çıkartılmıştır. Bu muhafızlardan biri kulağına eğilerek, Obama, Obama diye psikolojik baskı altında almaya çalışmıştır. Daha sonra özel olarak hazırlanan bir araca konulan müvekkil, ayrı bir işkence metodu ile 60 km'lik yolu kat etmek zorunda bırakılmıştır. Üzerinde sadece tişört ve külot olduğu halde, adliye içine sokulmuş, bu duruma oradaki görevliler de şahit olmuşlardır. Bu olanlar, mahkeme hakimi ve Corlas tarafından düzenlenen bir tutanakla imza altına alınmıştır" denildi.

"'CARLOS'A ÖZGÜRLÜK, MİRZABEYOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK"

Carlos'a uygulanan hukuksuz ve ahlaksız bu tutumun Fransa hükümetinin bilgi ve direktifi dahilinde olduğunun anlaşıldığını belirten Ölçer, "Emperyalizmin ve siyonizmin piyonluğunu yapan Fransa'nın yetkilileri bilmelidirler ki, Güney Amerika'dan, Türkistan'a , Filistin'den Moro'ya kadar dünyanın her yerinde Carlos'un milyonlarca seveni, takipçisi, yoldaşı ve gönüldaşı vardır. Bu insanlar dünyanın her tarafından gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ederek, Carlos'un yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaktadır. Fransa Devleti, bu saldırıya maruz kalan Carlos'tan, ailesinden ve tüm dünya insanından özür dilmeli, bu saldırı emrini verenler başta olmak üzere, işkenceyi fiilen gerçekleştiren şahısların cezalandırılmasını en kısa sürede sağlamalıdır" dedi

Topluluk, "Gönüldaş Carlos yalnız değildir", "Fransa şaşırma, sabrımızı taşırma", "İşkenceci Sarkozy hesap verecek" , 'Carlos'a özgürlük, Mirzabeyoğlu'na özgürlük" , "Zulme karşı direneceğiz", " diye slogan atan topluluk, İBDA-C örgütünün işaretlerini yaptı. Grup eylemlerinin ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa Başkonsolosluğu Önünde 'İbda-C' İşaretleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement