Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Terör Saldırısı

ROMA (AA) – Fransa'daki terör saldırısı sebebiyle İtalya'da başbakanlık binasına İtalyan ve AB bayrakları yanında göndere Fransız bayrağı da çekildi.

15.07.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROMA (AA) – Fransa'daki terör saldırısı sebebiyle İtalya'da başbakanlık binasına İtalyan ve AB bayrakları yanında göndere Fransız bayrağı da çekildi.

Başbakanlık Sarayı Chigi'nin balkonunda bulunan gönderlere İtalya ve AB bayrağının yanına Fransa bayrağı da çekilirken, bayraklar yarıya indirildi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, güvenlik birimleriyle Fransa'daki terör saldırısını ve ülkedeki önlemleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı yaptı.

İtalyan parlamentosunun üst kanadı Cumhuriyet Senatosunun Başkanı Pietro Grasso, Fransız mevkidaşı Gerard Larcher'a gönderdiği mesajında, "Bütün gece büyük bir acıyla bu dehşet verici dramatik gelişmeleri takip ettim ve hemen size yazarak yakınlığımı belirtme gereğini hissetim." ifadesini kullandı.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinin Başkanı Laura Boldrini de bu sabah, Roma'daki Fransa Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu ve İtalya'nın Fransız dostlarının yanında olduğunu belirtti.

İtalya, saldırının hemen ardından Fransa sınırındaki kontrolleri sıkılaştırmıştı.

Vatikan'dan kınama

Katolik aleminin merkezi Vatikan'dan saldırıya ilişkin ilk değerlendirme sözcü Federico Lombardi'den geldi.

Vatikan Radyosuna konuşan Lombardi, "Papa Franciscus'tan başlamak üzere biz, bir kutlama günü olması gerekirken kurbanları dolayısıyla acı çeken tüm Fransız halkıyla dayanışmamızı dile getiriyoruz. Bu cani çılgınlığı, nefreti, terörü ve barışa karşı saldırıları güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da Nice kentinin başpiskoposu Andre Marceau'ya taziye ve dayanışma mesajı gönderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement