Frig Ultra Maratonu" Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika
Spor

Frig Ultra Maratonu" Afyonkarahisar'da Yapıldı

5. Frig Ultra Maratonu Afyonkarahisar'da yapıldı.

15.09.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5. Frig Ultra Maratonu Afyonkarahisar'da yapıldı.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir sınırlarında olan tarihi Frig Vadisi'nde düzenlenen maratonda, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz star verdi.

4 yabancı ülkeden 30'u sporcunun da katıldığı maratonda toplamda 600 sporcu 9, 23 ve 54 kilometrelik parkurlarda yarıştı.

Tutulmaz, start öncesi yaptığı konuşmada, maratonun spor camiasına hayırlı olmasını diledi.

Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle Frig Vadisi'nin dünyanın ender vadilerinden biri olduğunu belirten Tutulmaz, "Son yıllarda bu vadiyi, daha cazip hale getirmek için bu güzelliklerimizi toplumla ve sizlerle paylaşmak adına, güzel hizmetler yapma gayreti içindeyiz. Frig Vadisi'ne her geçen gün artan ilgiyi, bugün başka bir boyutu ile görüyoruz. Katıldığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl yine sizleri burada görmek istiyoruz." dedi.

Frig Ultra Maratonu Koordinatörü Ali Cem Aktaş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, maratonun bu yıl beşincisinin düzenlendiğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün 3 farklı kategoride yarışlar yapılacak. Bu yarışlara 30'u yabancı sporcu olmak üzere 600 sporcu katılıyor. 54 kilometrelik parkurda yarışan sporcular için yarış startı bir saat önce verildi. Bu yarışta 110 sporcu yarışıyor. Start verildikten sonra Üçler Kayası'na gidiyorlar. 9 kilometrelik yarışın bitişi orada yapılıyor. Sonra Bayramaliler köyüne geçiliyor."

54 kilometrelik parkuru, Cüneyt Adalı 4 saat 30 dakika ile, 23 kilometrelik parkuru 1,32'lik derece ile Mustafa İncesu, 9 kilometrelik parkuru Nuri Kömür 32,27'lik derece ile birinci tamamladı.

Dereceye giren sporcular için bu akşam ödül töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Frig Ultra Maratonu' Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement