Fuhuş Şebekesine 'kıskaç' Operasyonu: 7 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Fuhuş Şebekesine 'kıskaç' Operasyonu: 7 Gözaltı

Fuhuş Şebekesine \'kıskaç\' Operasyonu: 7 Gözaltı

Çanakkale'de polisin, 'Kıskaç' adını verdiği fuhuş operasyonunda, şebeke lideri olduğu ileri sürülen 45 yaşındaki M.K.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

11.01.2012 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de polisin, 'Kıskaç' adını verdiği fuhuş operasyonunda, şebeke lideri olduğu ileri sürülen 45 yaşındaki M.K.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, fuhuş yaptırılan Gürcistan uyruklu 13 kadın da kurtarıldı.

Çanakkale Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentte faaliyet gösteren bir şebekenin Gürcistan uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığını belirleyip çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından şebeke üyeleri ve bağlantılarını tespit eden polis, dün sabah saatlerinde 'Kıskaç' adı verilen operasyon düzenledi. Operasyonda, şebekenin liderliğini yaptığı ileri sürülen M.K. fuhuş yapılması için kiraladığı evde, diğer şüpheliler H.U. (36), U.A. (33), S.A. (35), E.Ö. (29), H.A. (25) ve E.S. (40) de kendi evlerinde yakalandı. Operasyonda, Gürcistan uyruklu 13 kadın da şebekenin elinden kurtarıldı. Kadınlardan 12'si işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, T.N. hakkında sahte kimlik kullandığı gerekçesiyle işlem yapılacağı daha sonra sınır dışı edileceği belirtildi.

CEZAEVİNDEN YÖNLENDİRİLİYOR İDDİASI

Çetenin, yaklaşık bir ay önce bir başka operasyonda yakalanıp cezaevine konulan R.Ç. (38) ve S.Ö. (39) tarafından yönlendirildiği iddia edildi. Fuhuşa aracılık ettikleri gerekçesiyle tutuklanan S.Ö. adlı kadın ile ortağı R.Ç.'nin, kendilerini ziyarete gelen çete üyelerine, fuhuş yapılacak yerler ve Gürcistan uyruklu kadınlarla ilgili bilgi verdiği öne sürüldü.

GÜRCÜ ŞÜPHELİ İÇİN İNTERPOL'DEN YARDIM TALEBİ

Çanakkale polisinin teknik takipte izine ulaştığı Gürcistan uyruklu 'Baron' lakaplı bir kişinin, ülkesinde fuhuş için kadın temin ettiği, kandırdığı kadınları uçakla Türkiye'ye gönderdiği tespit edildi. Tiflis'te yaşadığı saptanan şüphelinin yakalanması için İnterpol ve Gürcistan yetkilileriyle irtibat kurulduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Operasyonda gözaltına alınan, aralarında çete lideri M.K.'nın da bulunduğu 7 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fuhuş Şebekesine 'kıskaç' Operasyonu: 7 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement