GAİB'in İhracat Başarısına Övgü - Son Dakika
Ekonomi

GAİB'in İhracat Başarısına Övgü

GAİB\'in İhracat Başarısına Övgü

AK Parti Milletvekilleri, Türkiye'nin ihracattaki lokomotif görevini üstlenen GAİB yöneticilerini kutladı.

27.12.2012 08:09  Güncelleme: 09:43

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Türkiye'nin ihracattaki lokomotifi görevini üstlenen ve 2012 yılında 9 milyar dolarlık ihracat hedefini aşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) yöneticilerini kutladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nnde düzenlenen bir törene katılmak için gelen ve Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan'ı ziyaret eden Vali Erdal Ata, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Nejat Koçer ve Derya Bakbak, ihracattaki başarılarından dolayı GAİB yöneticilerini kutladı. AK Parti İl Başkanı Uzer ve milletvekilleri, GAİB'in 2012 yılında gerçekleştirdiği ihracatla ilgili genel bilgiler aldılar.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinin yakalanmasında GAİB'in lokomotif güç olduğuna dikkat çekti. Başkan Çıkmaz, "2012 yılı ihracat rakamlarımız Türkiye genelindeki ortalamanın 3 katı olup, 9 milyar dolar sınırını aştık. 2013 yılı ihracatın daha çok arttığı ve geliştiği bir yıl olacaktır. 2023 hedeflerine ulaşmak için GAİB bünyesinde bulunan ve dört ayrı sektörden oluşan dört ayrı birliğimiz başkan ve üyeleriyle büyük çalışmalar içerisindedirler. Bizler GAİB olarak üyelerimizin daha çok ülkelere ve daha çok rakamlarla ihracat yapabilmeleri için gerekli teknik altyapıyı oluşturduk. Sürekli birliklerimizde bilgilendirme ve yeni çıkan yasa, yönetmelik ve uygulamalarla ilgili toplantılar yapmaktayız. Şu anda Türkiye ortalamasının üç katını yakaladık" dedi.

Ziyarete katılan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri de GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ve Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan'ı kutlayarak, şunları söylediler:

"GAİB dört ayrı sektörde birliğin bir araya gelmesiyle kurulmuş Türkiye'nin en büyük birliklerinden birisidir. Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahaddin Kaplan'ın şahıslarında bütün ihracatçılarımızı yürekten kutluyoruz. Türkiye üretiyor GAİB ihraç ediyor. Bizler üzerimize düşenleri GAİB Başkanlarımızla koordineli olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin ortak hedefi daha çok üretim daha çok ihracattır. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Üretimin arttırılmasını sağlarken ihracatın önünü tıkayan birçok sorunu ortadan kaldırdığımız gibi ihracatçılarımızın yurt dışı pazarlarda daha rahat hareket etmesi ve Türkiye'nin güvenilir ülke unvanını kullanarak daha çok ihracat gerçekleştirmesini sağladık."

Yapılan görüşmelerin ardından günün anısına hatıra fotoğraflar çektiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Gaziantep Milletvekilleri, 2013 yılında daha büyük rakamlara ulaşılacağına inandıklarını da ifade ettiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi GAİB'in İhracat Başarısına Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement