Gazelhan Kazancı Bedih Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazelhan Kazancı Bedih Anıldı

Şanlıurfa'da, 12 yıl önce sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden ünlü Gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk), mezarı başında anıldı.

19.01.2016 18:10

Şanlıurfa'da, 12 yıl önce sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden ünlü Gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk), mezarı başında anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazancı Bedih için Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gazelhanın yakınları ve sevenleriyle, dua etti.

Katılımcılar daha sonra sanatçının mezarına karanfil bıraktı.

Çiftçi, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazancı Bedih'in tüm ülkenin tanıdığı önemli bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Bedih gibi önemli sanatçıları gelecek nesillere unutturmamak için anma etkinlikleri düzenlediklerini belirten Çiftçi, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kazancı Bedih, Şanlıurfa'mızın yetiştirdiği önemli sanatçılardan birisiydi. Tarihini, şiirlerini ve Divan Edebiyatını, Şanlıurfa'nın güzel ezgileriyle birleştiren güzel ve ender sesiyle önemli bir şahsiyetti" dedi.

Sanatçının oğlu Naci Yoluk da belediyenin bu yıl da gazelhanı unutmadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kazancı Bedih (Yoluk) ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004'de Balıklıgöl yakınlarındaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gazelhan Kazancı Bedih Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement