Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi

Bir grup gazeteci, 100 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için Suriye konsolosluğu önünde eylem yaptı.

28.11.2012 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir grup gazeteci, 100 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için Suriye konsolosluğu önünde eylem yaptı. Eyleme, bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye getirilen gazeteci Cüneyt Ünal da katıldı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 100 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı. Eyleme Bashar Kadumi ile Suriye'ye giden ve 3 ay esir kaldığı bu ülkeden bir süre önce Türkiye'ye getirilen Cüneyt Ünal ile eşi Nuran Ünal, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Gazetecilere Özgürlük Platformu adına Engin Daş ile bir grup gazeteci katıldı."Suriye Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde Bashar Kadumi'nin posterleri ile "O gazeteci, terörist değil" yazılı pankartlar taşındı.

Bu günün eşi Bashar'ın olmadığı 100. gün olduğunu söyleyen Arzu Kadumi, "Bugün 100. gün, Bashar'ın aramızda olmadığının 100. günü. Bunun bu kadar uzayacağını hiç düşünmemiştim. Bugün CHP Milletvekili Refik Eryılmaz ile bir görüşmemiz oldu. Suriye tarafından bir haber geldi. -Bashar Kadumi'nin bizim hapishanelerimizde, cezaevlerinde ve hastanelerimizde kaydı yoktur- diye haber geldi. Baştan beri böyle söylüyorlar. Ancak ben Bashar'ın halen Suriye tarafından saklandığını düşünüyorum. Suriye rejiminin elinde olduğunu düşünüyorum. Olay olduğundan beri hep Bashar'ın ellerinde olmadığında ısrar ettiler. O zaman Bashar nerede? Bu olay Halep'te olmuştu. Öldüyse ölüsü, hayattaysa kendisi hakkında bir haber versinler. 100 gün çok zor geçti. Nasıl olur da bir bilgi olamaz. Ben buna inanmıyorum. Mantığım hiçbir şekilde bunu kabul etmiyor. Bir insan 100 gündür oradayken, nasıl olur da -elimizde yok- diyebilirler. Muhakkak orada ve Suriye rejiminin elinde. Ben onu Şebbiha'nın götürdüğünü ve Suriye rejiminin onu sakladığını düşünüyorum. ve -bu elimizde yoktur, kaydı yoktur- açıklamasına inanmıyorum. Israr ediyorum, Bashar Kadumi orada. Öldüyse de, yaşıyorsa da Bashar Kadumi orada, Suriye'de" diye konuştu.

100 gündür Bashar Kadumi'nin Suriye rejiminin elinde tutulduğunu belirten Cüneyt Ünal ise, "Bugün 100 gün oldu. 100 gündür Suriye rejiminin elinde bir insan, bir can. Hala onların ellerinde. Ben buradayım, bedenim burada ama aklım ve gönlüm hala Suriye'de, Bashar'da. Elbette bir gün çıkıp gelecek. Suriye rejiminin bir an önce Bashar'ı ailesine, çocuklarına kavuşturmasını temenni ediyorum. Ben geçen sefer de söylemiştim, ben hayata başlamadım. Bashar arkadaşım geldiği zaman hayatıma devam edebileceğim" dedi.

TGS Gazetecilere Özgürlük Platformu adına konuşan Engin Daş da, "Bugünkü eylemin önceki eylemlerden bir farkı var. Burada günlerce, haftalarca iki arkadaşımız için sesimizi yükselttik. Dedik ki, Suriye Cüneyt'i Başarı bize geri ver. Yaşanan gelişmelerden sonra Cüneyt arkadaşımız döndü, artık aramızda. Yaşadığı sıkıntıları, basın toplantılarıyla ve burada sizlerle paylaştı. Ama Cüneyt'in de, Arzu Hanımın da söylediği gibi bizim içimiz buruk. Meslek örgütleri olarak da buruk. Merak içerisindeyiz. Bugün 100. gün. Suriye'ye heyetler gitti ama biz Suriye hükümetinden resmi bir açıklamayı henüz duymadık. Suriye yönetimi

kamuoyuna çıkıp -Bashar sağdır, yada hayatını kaybetmiştir, yada yaralıdır, elimizdedir, değildir- diye herhangi bir açıklama yapmadı. Bu, bir ülke yönetimine yakışmayacak bir tutumdur. Öncelikle Cüneyt arkadaşımızı teslim ederek iyi niyetini gösteren Suriye hükümetinin, bir iyi niyet gösterisi daha yaparak Bashar arkadaşımızın durumu hakkında da dünya kamuoyunu ve Türkiye kamuoyunu bilgilendirmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement