Gaziantep'te Antep Fıstığı İçin Lisanslı Depo Kurulacak - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te Antep Fıstığı İçin Lisanslı Depo Kurulacak

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) arasında, kentte kurulacak lisanslı depo için sözleşme akdedildi.

21.12.2017 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) arasında, kentte kurulacak lisanslı depo için sözleşme akdedildi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilecek 14 milyon lira bütçeli proje için sözleşmeye, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz imza attı.

Bayram, imza töreninde yaptığı konuşmada, Antep fıstığının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli tarım ürünlerinin başında geldiğini belirtti.

Bölge tarımı için büyük önem arz eden Antep fıstığının kalitesinin korunarak sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilmesi için yürüttükleri lisanslı depo çalışmalarında sona geldiklerini ifade eden Bayram, deponun en kısa zamanda hizmete girmesi için zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Toplam 14 milyon lira olan proje bedelinin yüzde 75'inin İKA, yüzde 25'inin de GTB tarafından karşılanacağını belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Antep fıstığı lisanslı depoları yaklaşık 10 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilecek. Yer olarak Gaziantep- Nizip yolu üzerinde bir alanı tercih ettik. OSB ve üretim noktalarına daha yakın olmasından dolayı ilk olarak bu bölgedeki arazinin tapusunu alarak çalışmalara başladık. Proje kapsamında ilk etapta 10 bin ton ürün kapasiteli bir lisanslı depo kuracağız ve ihtiyaca göre depoların kapasitesini zaman içinde artıracağız. Yeri, projesi ve finansmanı, her şeyi hazır olan, Türkiye'nin ilk Antep fıstığı lisanslı deposunu 2019 yılı içinde hizmete açmayı planlıyoruz."

Bayram, projenin üretici, tüccar ve işletmecilere birçok avantajı bir arada sunacağını vurgulayan Bayram, tarım ürünleri ticaretinin herkesçe kabul gören, standartları belirlenmiş ürünler üzerinden yapılarak, güvenli bir piyasa oluşturulmasını hedeflediklerini ifade etti.

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da projenin birçok ilki barındırdığını ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te Antep Fıstığı İçin Lisanslı Depo Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement