Gaziantep'te Binler, 'Demokrasi Nöbeti'nde - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Binler, 'Demokrasi Nöbeti'nde

Gaziantep'te binler, 'Demokrasi Nöbeti'ndeGAZİANTEP'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı.

16.07.2017 03:05

Gaziantep'te binler, 'Demokrasi Nöbeti'nde

GAZİANTEP'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce kişi katıldı. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar 'Demokrasi nöbeti' tutacak.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖPDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anma etkinlikleri düzenlendi. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelen binlerce kişi, polis kontrol noktalarından üst aramalarından geçirildikten sonra alana alındı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, STK temsilcileri ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alanda hep birlikte akşam namazı kılındı. Ardından şehitler için Kur-an-ı Kerim okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi de sunuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri okunarak yoklama yapıldı.

ÖMER HALİS BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine askeri üniforma giydirilerek getirilen 8 aylık Ömer Halis Korkmaz isimli bebek, protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, kucaklarına alıp sevdikleri Ömer Halis bebek ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Yerlikaya, FETÖ'yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, şöyle dedi

Bundan tam bir yıl önce,. Bu gece, 15 Temmuz gecesi, bin yıllık tarihinde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Alla bizi böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı 'Alnı secdeye varsın' diye aldılar, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar, onlar 'Hayırlı evlat yetiştireceğiz' diye verildi. Ne oldu Onlardan hainler çıktı. Devletin, sizin, bizim, milletin mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar, bize sıktılar, bize attılar, 250 şehit verdik. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımız buyurdular, Gaziantep'te FETÖ'ye bulaşmış kamuda ne kadar varsa, nereye saklanırlarsa saklansınlar birer birer onları devletten atıyoruz, ihraç ediyoruz. Derneklerini, vakıflarını, üniversitelerini, sendikalarını, dergilerini, gazetelerini, sizlerden aldıkları hayırla bu nimetleri ulaştıran, onları ellerinden alıp tekrar asil milletimizin emrine verdik, vermeye devam ediyoruz.

KOMUTAN SAHNEDE SELAM VERDİ

Sahnede asker selamı veren 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, 'En büyük asker, bizim asker' sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Tuğgeneral Ekiyor, hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminden 40 gün sonra silkelenip harekat yapamayacağını, bunu Türk Ordusu'nun yaptığını kaydederek, İçimizde hainler sızdırılmış olabilir, sonradan ele geçirilmiş olabilir. Ama Türk Ordusu öyle büyük bir ordu ki, hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminden 40 gün sonra Suriye'ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus'u, sonra en son El Bab'ı ele geçirmiştir. Başka hiçbir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir harekatı yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyorlar diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu ifade ederek, Biz çok darbe yaşadık. Bu memleket Başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe, bu milletin kaderi miydi Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük şeklinde konuştu.

Pilav, ayran ve su ikram edilen vatandaşlar, sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutacak. Etkinlikler, çeşitli tasavvuf konserleriyle devam etti.

Gaziantep\'te Binler, \'Demokrasi Nöbeti\'nde
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Binler, 'Demokrasi Nöbeti'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement