Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu

Gaziantep\'te Hdp\'lilerden Dokunulmazlık Protestosu

Gaziantep'te HDP'lilerden dokunulmazlık protestosuGaziantep'te, HDP'liler, milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik yasa teklifinin TBMM'de oy çokluğuyla kabul edilmesini protesto etti.

21.05.2016 15:59

Gaziantep'te HDP'lilerden dokunulmazlık protestosu

Gaziantep'te, HDP'liler, milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik yasa teklifinin TBMM'de oy çokluğuyla kabul edilmesini protesto etti.

Öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan HDP'liler pankart açarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmayı ön gören yasanın Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden grup adına konuşan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Erkan Şahin, amacın HDP'li milletvekillerini yargılamak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye siyasi tarihine kapkara bir leke düştü. Mecliste AKP, CHP ve MHP'li vekillerin 376 oyuyla halkın iradesine ve temsilcilerine bir darbe yapıldı. HDP'nin meclisten ve demokratik siyasetten tasfiye edilmesi için bir adım daha atıldı. CHP attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Bundan sonra Türkiye'de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardında CHP'nin bu tutumumun da imzası olduğu açıktır. Bizler saray darbesine karşı meclis ve demokratik siyaseti oradaki temsiliyetimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Direnişimizi tüm toplumsal zeminlerde, Türkiye'nin her yerinde demokratik yollardan ve bütünlüklü bir mücadeleyle başarıya ulaştıracağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement