Gaziantep'teki Bombalı Saldırının Davasında Tutuklu Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Bombalı Saldırının Davasında Tutuklu Kalmadı

Gaziantep\'teki Bombalı Saldırının Davasında Tutuklu Kalmadı

Gaziantep'te 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili yargılanan 12 sanıktan tutuklu bulunan 5’i de tahliye edildi.

24.12.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili yargılanan 12 sanıktan tutuklu bulunan 5'i de tahliye edildi. Bombayı patlattığı ileri sürülen 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in aranmasına ise devam ediliyor.

20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü merkez Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yanında arızalı görünümdeki lüks otomobilde meydana gelen patlama sonucu 4'ü çocuk 11 kişi ölmüş, 2'si Suriyeli 70 kişi de yaralanmıştı.

Soruşturmasını tamamlayan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'yle görevli cumhuriyet savcısı, biri firari, 7'si tutuklu toplam 12 sanık hakkında, bölge Ağır Ceza Mahkemesi olarak görev yapan Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Bombayı patlattığı ileri sürülen firari sanık 'Firaz' kod adlı Murat Filiz (27) ile ona yardım ettikleri öne sürülen Filiz'in kardeşleri Hurşit Filiz (31) ve Rüstem Filiz (29) ile Yusuf Orçu (21), Barış Tutuş (28), Yusuf Aktoprak (30), Mustafa Çetiner (29), Mahmut Halman (55) ile tutuksuz sanıklar Hikmet Halman (45) ve Kadir Konuk (33) hakkında 11 kişiyi öldürme, 70 kişiyi öldürmeye teşebbüs ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma' suçlarından toplam 82 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 919 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz diğer sanıklar Mustafa Aydın'ın (42) 15 yıla, Haydar Yılmaz'ın (34) da 21 yıla kadar hapsi talep edildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hurşit Filiz, Rüstem Filiz, Yusuf Orçu, Barış Tutuş ile Yusuf Aktoprak'ın yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Diğer 2 sanık ise daha önceki duruşmalarda tahliye edilmişti. Böylece davada tutuklu sanık kalmazken, 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in aranmasına devam ediliyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Bombalı Saldırının Davasında Tutuklu Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement