Gaziantep Üniversitesi'nde Yaklaşık 100 Personel Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Üniversitesi'nde Yaklaşık 100 Personel Görevden Alındı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, FETÖ darbe girişiminin ardından 200 çalışandan 100'e yakınının görevden alındığını açıkladı.

26.07.2016 13:34  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında inceleme başlatılan yaklaşık 200 çalışandan 100'e yakınının görevden alındığını bildirdi.

BASIN TURUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Prof. Dr. Yavuz Coşkun, rektörlükte düzenlediği basın turunda yaptığı açıklamada, yenilikçi, halk ve sanayiyle bütünleşen bir üniversite oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

"POTANSİYEL SUÇ İŞLEYEBİLİRLER"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Coşkun, "FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bazı akademisyenlerin açığa alındığının" hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"BEYNİNİ KONTROL ALTINA ALAMAMIŞ İNSANLAR VAR"

"2013'ün sonunda bile halen ayılmamış insanlar var. Beynini hala kontrol altına alamamış insanlar varsa, bunlar potansiyel suç işleyebilirler. Dolayısıyla bu insanların da kamu kurumlarından ayıklanması oldukça yerinde bir karar. Bu minvalde üniversitemizde de böyle insanlar olduğunu biliyoruz. Hukukun üstünlüğü ilkesini dikkate alarak çok ciddi çalışıyoruz.

100'E YAKIN PERSONE GÖREVDEN ALINDI

Üniversitemizdeki bu insanların tespiti ve ayıklanmasıyla ilgili ekiplerin çalıştığını söyleyen Coşkun, "Üniversitemizde tespit edilen 200'e yakın kişi incelemeden geçiyor. Bunlardan 100'e yakınını görevden aldık. Bu sayının yüzde 80'i de akademisyen, diğerleri idari görevli"

KAPATILAN ÜNİVERSİTEDEKİ DENEY HAYVANLARI DEVREDİLDİ

Coşkun, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Zirve Üniversitesindeki 600 deney hayvanının da GAÜN'e devredildiğini bildirdi.

VALİLİK KARAR ALDI

Günlük bakıma ihtiyaç duyan deney hayvanlarının devrinin valilik kararıyla yapıldığını belirten Coşkun, bu hayvanların GAÜN Deneysel Araştırmalar Merkezinde yaşamlarına devam edeceğini söyledi.

300 HAYVANLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEKLER

Burasının, Türkiye'nin en iyi araştırma merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Coşkun, merkezin, yeni gelenlerle birlikte toplam bin 300 hayvanla çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi\'nde Yaklaşık 100 Personel Görevden Alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Üniversitesi'nde Yaklaşık 100 Personel Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement