Gazze'de Fetih Yetkililerinin Evlerine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Fetih Yetkililerinin Evlerine Düzenlenen Saldırı

Filistin Başbakanı Hamdallah, yarın Gazze'ye yapacağı ziyareti erteledi Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, olayın incelenmesi için "soruşturma komisyonu" oluşturulmasına karar verdi?

07.11.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın, yarın Gazze'ye yapacağı ziyareti ertelediği bildirildi.

Filistin ulusal uzlaşı hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Hamdallah ve bazı Bakanların yarın Gazze'ye gerçekleştireceği ziyaretin bölgede yaşanan son gelişmeler ışığında ertelenmesine karar verildi" denildi.

Saldırıların, "Filistin toplumunun asaletinden ve milli anlayışından uzak bir suç olduğu ve Filistin meselesine zarar verdiği" ifade edilen açıklamada, olayın Filistin yönetiminin ve hükümetin başta Gazze'nin yeniden imarı olmak üzere Filistin'deki bölünmüşlüğe son vermek için gösterdiği çabalarla kesinlikle bağdaşmadığı ifade edildi.

Açıklamada, bütün meydan okumalara rağmen hükümetin Filistin halkının taleplerinin yanında yer almaya ve bütün kentlerde halkına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceği belirtildi.

- Olayın incelenmesi için "soruşturma komisyonu"

Gazze Şeridi'ndeki Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan bombalı saldırıların araştırılması için "soruşturma komisyonu" oluşturulacağını açıkladı.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yaptığı yazılı açıklamada, olayı inceleyen güvenlik ekiplerinin bombalamaların olduğu ilk andan itibaren delillerin toplanması için bölgeye gittiğini, görgü tanıklarının ifadelerinin alındığını belirtti.

Saldırıların, "iç istikrarı hedefleyen iğrenç bir suç" olarak nitelendirildiği açıklamada, saldırıların şiddetle kınandığı ifade edildi.

Bezm, "Gazze'de iç çatışma ve kaos ortamının geri gelmesine izin vermeyeceğiz. Gerekli bütün önlemleri alacağız. Sorumlular yargıya önüne çıkarılana kadar olayın takipçisi olacağız" dedi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için Gazze'nin merkezinde kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı saldırılarda söz konusu evler ve platformda hasar oluşmuştu. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Fetih Yetkililerinin Evlerine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement