Gedelek Turşusu Coğrafi İşaret Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Gedelek Turşusu Coğrafi İşaret Çalışmaları

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın turşunun coğrafi işaret tesciliyle ilgili çalışmaları devam ediyor.

19.12.2013 12:05

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Gedelek turşusunun coğrafi işaret tesciliyle ilgili çalışmaları devam ediyor.

Odanın Gedelek turşusunun coğrafi işaretinin alınması için attığı ilk somut adımdan sonra oluşturulan Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu ile yaptığı ikinci toplantısını da gerçekleştirdi.

TSO'dan yönetim kurulu başkan yardımcısı Murat Öztürk, yönetim kurulu muhasip üyesi Mehmet Ercan, meclis üyesi ve aynı zamanda turşu üreticisi olan Ramazan Soylu, İlçe Tarım Müdürü Gürkan Kabul, Gedelek Köyü Muhtarı Osman Trak, Gedelek Köyü tarımsal kalkınma kooperatifi başkanı Mehmet Kızılkaya, turşu üreticileri Hamdi Güleç, Yücel Eryılmaz ve İbrahim Ünal'dan oluşan denetim komisyonu markanın geleceğini kurgulamaya başladı.

Toplantıda turşunun yapımıyla ilgili reçeteler oluşturulmaya başlandı. Bu konuda Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Merkez Enstitüsünden de denetim komisyonuna bir yetkilinin dahil edileceğini, Pınarbaşı suyunun analizi konusunda enstitüden destek alınacağı ifade edildi. Coğrafi İşaretinin alınmasının Gedelek turşusunun geleceği için ne denli önemli olduğunu gördüklerini ifade eden turşu üreticileri, odanın yaptığı bu çalışmalarda tüm desteği vereceklerini bildirdi.

Murat Öztürk, Gedelek turşusunun coğrafi işaret alması için başlatılan çalışmalarda somut adımlarla ilerlediklerini belirtti. Tescil ile ilgili çalışmalarda Gedelek köyü üreticilerinin de çaba harcayarak bu süreçte önemli rol oynadığını anlatan Öztürk, "Bu konuda turşu üreticileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan yetkililer, Gedelek köyü turşu üreticilerinin de çalışmaların bizzat içinde yer alarak, bu konuda ne kadar hevesli ve istekli olduğunu gösterdiklerini ifade ettiler" dedi.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ise Gedelek turşularının bölge için çok önemli bir ürün olduğunu ve bu konuda yaptıkları çalışmalarda Gedelek köyü turşu üreticileriyle özverili ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, "Bu işte başarı sağlanıyorsa bu hepimizin doğru olduğunu bildiğimiz ortak payda da birleşmemizden kaynaklanmaktadır. Bu anlamda Gedelek köyü muhtarımıza, kalkınma kooperatifi başkanımıza ve coğrafi işaretin temel taşı olan üreticilerime bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gedelek Turşusu Coğrafi İşaret Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement