Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Etkinliklerine Yağmur Engeli - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Etkinliklerine Yağmur Engeli

Çorum'un Boğazkale ilçesinde, Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Kaynaşma ve Barışma etkinliklerinin 121'incisi yağmur nedeniyle yapılamadı.

29.05.2011 21:02

Çorum'un Boğazkale ilçesinde, Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Kaynaşma ve Barışma etkinliklerinin 121'incisi yağmur nedeniyle yapılamadı.

Evci beldesindeki Aygar Dağı zirvesinde bulunan Nöbeti Baba Türbesi, her yıl olduğu gibi bu senede bölge insanını bir araya getirerek, Kaynaşma ve Barışma etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Evci Belediye Başkanlığınca organize edilen ve Aygar Dağı eteklerinde yerleşen yaklaşık 40'a yakın köyün katılımıyla gerçekleşen 121. Nöbeti Baba Kaynaşma ve Barışma etkinliklerine katılacak vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren dağ eteklerinde toplandı.

Etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken aniden bastıran şiddetli yağış vatandaşların etkinlikten ayrılmasına neden oldu.

Kaynaşma etkinliğinin öğle namazının kılınmasının ardından devam eden şükür duası ve kaynaşma yemeği yağmur dolayısıyla yapılamadı.

Etkinliğe katılan Evci Belde Belediye Başkanı Nihat Sarıerik, bin 650 rakımlı Aygar Dağı eteklerinde yapılan kaynaşma etkinliğinin aniden bastıran yağmur dolayısıyla devam edemediğini söyledi.

Sarıerik, "Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliği bu yıl hava muhalefeti dolayısıyla 29 Mayısa ertelemiştik. Güzel hava eşliğinde dağın zirvesine toplanan vatandaşlarımız, yağmurun bastırmasıyla birlikte şenlikten ayrılmak zorunda kaldı. Belediyenin bütün imkanları seferber edilerek halkımızı gerekli araçlarla dağın zirvesinden indirmeyi başardık. Şükür ki kimsenin burnu kanamadan etkinliğimiz sona erdi" dedi.

Etkinliklere AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, CHP Çorum Milletvekili adayı Sait Börekçi, AK Parti Çorum Milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, belde belediye başkanları, köy muhtarları ve 2 bin 500'e yakın vatandaş katıldı.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Etkinliklerine Yağmur Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement