Gelinler ve Kayınvalideleri Arasındaki İletişim, Projeyle Güçlendiriliyor - Son Dakika
Güncel

Gelinler ve Kayınvalideleri Arasındaki İletişim, Projeyle Güçlendiriliyor

Gelinler ve Kayınvalideleri Arasındaki İletişim, Projeyle Güçlendiriliyor

Çankırı Belediyesince başlatılan "Eyvah Kaynanam Geliyor" projesi kapsamında gelinler ve kayınvalideleri arasındaki ilişkinin karşılıklı atışmalar, maniler, skeçler ve yemek yarışmalarıyla güçlendirilmesi amaçlanıyor Belediye Başkanı Dinç: "Kaynana, gelin için öğretmendir, olumsuz kaynana algısını yıkmayı.

22.02.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERHAT BARULAY - Çankırı Belediyesince başlatılan "Eyvah Kaynanam Geliyor" projesi kapsamında gelinler ve kayınvalideleri arasındaki ilişkinin karşılıklı atışmalar, maniler, skeçler ve yemek yarışmalarıyla güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Toplumsal aile bağlarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje doğrultusunda uzmanların desteğiyle başlatılan eğitime katılan 10 gelin ve kayınvalidelerine, sevgi, saygı ve hoşgörü içinde sorunlarını çözmelerine yönelik bilgilendirme yapılıyor.

Her hafta uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra gelin kaynana atışması, maniler, skeçler ve yemek yarışmaları düzenlenerek proje eğlenceye dönüştürülüyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelin kaynana ilişkilerini saygı, sevgi ve hoşgörüye dayalı biçimde şekillendirerek ailelerdeki her bireyin mutluluğuna katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Toplumun en küçük yapı taşı aileyi ayakta tutmak ve sağlıklı toplum inşa etmek adına gerekli bütün adımları attıklarını ifade eden Dinç, "Toplumda gelin kaynana ilişkileri açısından yanlış bir algı var. 'Gelin kaynana' dendiği zaman birbiriyle geçinemeyen, sürekli zıtlaşan bir, ikili profili gözümüzün önüne gelir. Konuya ön yargılardan uzak bakarsak gerçekte sanıldığı kadar problem olmadığını görürüz. Kaynana, gelin için öğretmendir. Biz olumsuz kaynana algısını yıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Proje, 7 haftayı kapsıyor

Proje koordinatörü Ayten Sarı ise projenin 7 haftayı kapsadığını, başarılı 4 haftayı geride bıraktıklarını anlattı.

Gelin ile kaynana ilişkilerini pozitif olarak en üst düzeyde tutmak istediklerine dikati çeken Sarı, projeyle gelecek kuşaklara gelin-kaynana modellerini uyumlu, pozitif ve eğlenceli olarak aktarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İlişkileri üstü kapalı konuşulmaktan çıkararak genel ön yargılardan uzak çözüme kavuşturmak istediklerini belirten Sarı, "Biz 'Eyvah Kaynanam Geliyor' sloganıyla yola çıktık. Geçmişten günümüze aile değerlerinin korunması ve aile bütünlüğünde sevgi ve saygı kültürünü oturtmayı düşünüyoruz. Bu projedeki hedefimiz de İslami ölçütler çerçevesinde gelin-kaynana ilişkilerini düzelterek kötü duyguları yenmektir" ifadesini kullandı.

"Bağlar güçleniyor"

Eğitim programının düzenlendiği Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali'nin müdürü Fatma Yıldırım da kadınların dört duvar arasından çıkarak eğlendiklerini ve kendilerini yetiştirdiklerini vurgulayarak, "Birbirini tanıma, doğum tarihi, ayakkabı numarası, en sevdiği renk, en sevdiği yemek, kayınvalidesi ve kayınpederiyle nasıl tanıştığı ve gelin- kaynana dayanışması" gibi yarışmalarla projenin eğlenceli hale geldiğini söyledi.

Kayınvalide Fatma Durlanık ise çok şey öğrendiklerini anlatarak, yarışmalar ve seminerlere katıldıklarını, çok güzel anlar yaşadıklarını kaydetti.

Gelin Emine Durlanık ise projeye dahil olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Kayınvalidemle ilişkilerim bu projeyle gelişti. Eğitimlerimiz sürüyor. Tahmin ettiğimizden eğlenceli ve yararlı etkinlikler yapılıyor. Aile bağlarımız daha da güçleniyor" dedi. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelinler ve Kayınvalideleri Arasındaki İletişim, Projeyle Güçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement