Genç Piyanist Can Çakmur "Piyano Resitali" Verecek - Son Dakika
Güncel

Genç Piyanist Can Çakmur "Piyano Resitali" Verecek

Genç Piyanist Can Çakmur "Piyano Resitali" Verecek

Genç Piyanist Can Çakmur'un Gaziosmanpaşa Üniversitesinde "Piyano Resitali" verecek.

27.11.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Piyanist Can Çakmur'un Gaziosmanpaşa Üniversitesinde "Piyano Resitali" Verecek
Genç Piyanist Can Çakmur Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün davetlisi olarak 29 Kasım 2013 Cuma günü Saat 14.00'de Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonu'nda bir resital verecek.

1997 yılında Ankara'da dünyaya gelen Çakmur Müziğe 5 yaşında piyano ile başladı. 2010 yılında Belçika'da düzenlenen X. Les Recontres Internationales des Jeunes Pianistes yarışmasında finale kaldı ve sonrasında EPTA Belçika (European Piano Teachers Association) başkanı Prof. Diane Andersen tarafından uluslararası ustalık sınıfına katılmak üzere davet edildi. Bu çerçevede 2010 yılından bu güne kadar, Prof. Diane Andersen (Belçika), Akiko Ebi (Japonya), Prof. Andre de Groote (Belçika), Prof. Johann Schmidt (Belçika), Prof. Dora de Marinis (Arjantin) ve Prof. Jun Kanno (Fransa) ile piyanoda ustalık sınıflarına katılmaktadır. 2011 yılında Roma'da düzenlenen Uluslararası Roma Piyano Yarışmasında A kategorisinde ikincilik ödülü aldı. 2012 yılında E.P.T.A. (Avrupa Piyano Öğretmenleri Derneği) İtalya tarafından düzenlenen 5. Rassegna Musicale "I Giovanni e l'Arte" piyano yarışmasında tüm kategoriler içinde en yüksek puanı alarak yarışmanın birincisi seçilmiştir.

Aynı yıl içinde yine EPTA İtalya tarafından gerçekleştirilen sınavda "Eccellente" derecesiyle başarı diploması almıştır. Can Çakmur, 2012 yılında Paris'te Schola Cantorum konservatuvarına kabul edilmiştir. Halen örgün eğitimine O.D.T.Ü. Geliştirme Vakfı Lisesi 10. sınıfta devam ederken Paris Schola Cantorum'da Prof. Marcella Crudeli ile piyano eğitimini sürdürmektedir.

2009 yılından bu yana Waterloo (Belçika), Roma (İtalya), Ankara, İstanbul, ve Eskişehir'de verdiği resitallerin yanı sıra 2012'de Ordu Taşbaşı Kültür Merkezi, O.D.T.Ü. Sanat Festivali, Festa Europea Della Musica kapsamında Roma Sala Baldini'de, Belçika'nın Wavre kentinde Maison de la Laicite'de ve son olarak da 13 Ağustos 2012 tarihinde Associazione Culturale Il Tempietto tarafından düzenlenen Festival Musicale Delle Nazioni kapsamında Roma'da Teatro Marcello'da da başarılı resitaller vermiştir. Can Çakmur, Türkiye'de piyano çalışmalarını Emre Şen ve Ayşe Kaptan ile, armoni ve form bilgisi çalışmalarını da Leyla Mamedova Bekensir ile sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Piyanist Can Çakmur 'Piyano Resitali' Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement