Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Adana Milletvekili Adayı Ali Demirçalı, asgari ücreti, insanca yaşamaya yeterli bir düzeye getireceklerini bildirdi.

27.05.2011 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Adayı Ali Demirçalı, asgari ücreti, insanca yaşamaya yeterli bir düzeye getireceklerini bildirdi.

Demirçalı'nın seçim bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekili adayı Demirçalı ve Doğa Çiğdemoğlu seçim çalışmalarını Seyhan ilçesinde sürdürdü.

Doğa Çiğdemoğlu, CHP iktidarında aile sigortası uygulamasını başlatacaklarını, emekliler için intibak yasasını mutlaka uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Ali Demirçalı ise öncelikle taşeron uygulaması olmak üzere 4/B, 4/C,

"sözleşmeli" gibi güvencesiz çalışma biçimlerine son vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Emek en yüce değerdir. İlkesini ve insan onurunu gözeteceğiz. Çalışma ilişkilerini demokratikleştireceğiz. Her düzeyde işçi-işveren diyaloğunu ve uzlaşmasını savunacağız. Çalışma hakkını, çalışırken akdin feshine karşı korunma hakkını, yeterli ücret hakkını, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını, tatil - dinlenme hakkını ve sendikal hakları güvence altına alacağız. Asgari ücreti, insanca yaşamaya yeterli bir düzeye getireceğiz. Güvencesiz kaçak işçi çalıştırılmasının önüne geçecek, tüm çalışanları sosyal güvence kapsamına alacağız. "

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement