Giresun'da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Giresun\'da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Giresun'da 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı bugün Yeşil Giresun İlkokulun'da yapılan bir programla başladı.

16.09.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı bugün Yeşil Giresun İlkokulun'da yapılan bir programla başladı.

Törene, Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali yardımcısı Bekir Ergök, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Giresun Milli Eğitim İl Müdürü Necati Akkurt, Fındık hasatı ile sessizliğe bürünen Giresun'un yeniden şenlendiğini belirterek, "Çocuklarımız sokaklara, caddelere canlılık getirerek okullarına kavuştular. Bugün ilimizde yaklaşık 80 bin öğrenci ve 5 bin 200 öğretmenimizle eğitim öğretime başladık. Ayrıca il merkezimizde 80 yeni dersliği 4 okulumuzda hizmete sokarak başlıyoruz. Kasım ayı sonunda da 100 dersliği daha eğitim öğretim hizmetine almak sureti ile derslik başına düşen öğrenci sayımızı daha da azaltarak ve ikili öğretim yapan okullarımızı normale çevirmek için önemli bir adım atarak yeni eğitim öğretim yılımıza başlamış oluyoruz" dedi.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı açılış programına katılan Giresun Valisi Hasan Karahan konuşmasında, "Vali olarak ilk talebim öğretmenlerimizden Türkçemizi geliştirmelerini ve güzelleştirmelerini istiyorum" dedi.

Karahan, "Gençlerimize tavsiyede bulunmak istiyorum. İnsanın dünyası dili kadardır. Bizim dilimiz dünyanın en güzel dillerinden biridir. Dilimizi güzel konuşalım, kullanalım ve geliştirelim. Göreceğiz ki dilimizi geliştirdikçe dünyamız gelişecek ve hayatımız güzelleşecek. Bütün öğretmenlerimizden ve eğitim öğreticilerinden hassasiyetle vali olarak ilk talebim bu iş üzerinde hassasiyetle durmalarını rica ediyorum. Son yıllarda özellikle televizyon, bilgisayar ve cep telefonu Türkçesi aldı başını gidiyor. Bu konuda gençlerimizi duyarlılığa davet etmek için bu konunun altını hassasiyetle çizmek istiyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement