Giresun Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Giresun Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi

Giresun Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) himayesinde, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın düzenlediği "Giresun Ekonomisine Değer Katanlar" ödül töreni gerçekleştirildi.

23.02.2013 22:53

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) himayesinde, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın düzenlediği "Giresun Ekonomisine Değer Katanlar" ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül törenine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanvekili Hayati Tökez, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, oda başkanları ve üyeleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ilin gelişip büyüyebilmesi için hava, deniz, demiryolu ulaşımının sağlanmasının yanı sıra Giresun'u İç Anadolu'ya bağlayacak yol projesinin de hayata geçmesi gerektiğini vurguladı. Çakırmelikoğlu, "İşadamlarımızın en büyük sorunu ham maddeye uzak olmalarıdır. Bu nedenle maliyetleri artmakta rekabet gücü azalmaktadır. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için en önemlisi hava, deniz, demiryolu ve karayolu ulaşımının sağlanması gerekmektedir. Çalışmaları devam eden havaalanının bitmesini sabırsızlıkla beklerken, limanlarımızı işler hale getirecek en az maliyetli taşımacılık için demiryolunun limanlarımıza ulaşımını sağlamalıyız. Diğer taraftan ise Karadeniz Sahil Yolunu Giresun'dan İç Anadolu'ya bağlayacak eğribel tünelinin hayata geçirilmesini de beklemekteyiz" dedi

Çakırmelikoğlu, ayrıca törene katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Giresun'a Ticaret Lisesi müjdesini de beklediğini kaydetti.

Bankaların faiz uygulamalarının işadamlarını olumsuz etkilediğini kaydeden GTB Meclis Başkanı Mustafa Demici ise, "Bizler İşadamları olarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamaktayız. Bununla birlikte bir takım sorunlarımızı da ifade etmek gerekir. Bu sorunlarımızın başında bankaların uyguladığı yüzde 19'luk faiz önümüzü kesmektedir. Ülkemizde enflasyon rakamlarına göre bankaların uyguladığı faiz oranını sorgulamak gerekir" dedi.

Giresun Ticaret Sanayi Odası'nın okul talebinin müjdesini vererek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni Ticaret Kanunuyla birlikte işadamlarının önünün açılacağını belirterek işadamları olarak yeni bir anayasa beklediklerini de kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Yapılan her yatırım risklidir. Ancak sadece bir yatırım risk taşımaz o da eğitime yapılan yatırımdır. Bu sebeple Giresun'un talebi olan okulun yapımı için gerekenin yapılacağına söz veriyorum. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Giresun'a istediği okul yapılacaktır" dedi.

Türkiye'de Ticaret Kanunun değişmesi noktasında başlattıkları girişimin sonuç vereceğini de kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Yeni Ticaret Kanunu çalışmaları sırasında odalarımızdan gelen inceleme ve talep üzerine bir çalışma başlattık. Yakında uygulamaya girecek olan bu yasayla birlikte işadamlarımızın önü açılacaktır. Arık bankalar gibi bizlerde mal verdiğimiz müşterilerimizin takibini yapabileceğiz. Türkiye ekonomisini 28'lerden alıp 18'lere yükselten hükümet yeni bir anayasa ilen dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz için önümüzü açmalıdır. Ağır ve aksak işleyen bir düzenle 18'lere kadar geldik fakat ilk 10'lara girebilmek yeni bir anayasayla gerçekleşir" dedi.

Giresun'un uzatılan teşvikle avantajlı bir il olduğunu da kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Giresun teşvikte beşinci bölgede yer alıyor. Bu bölge içerisinde yer almak önemli bir avantajdır. Bu nedenle özellikle gıda ve diğer alanlarda iyi değerlendirilmelidir. Giresun, Karadeniz Sahil yoluyla, limanıyla ve yapılmakta olan havaalanıyla her şeye sahip demiryoluyla da Giresun taçlandırılmalıdır" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli de, "Bu Anayasa geleceğimizi şekillendirecek olan, altyapı her şey, çimento bunu sağlam yapmamız gerekiyor millet olarak hepimizin iradesini ortaya koyduğu bir sonuç olarak ortaya çıkması gerekiyor. Özgür iradesiyle Türkiye bu mutabakat metnini ortaya koyabilmeli. Bu son derece önemli. Ama eğer herkes kendi kırmızı çizgisinin olduğu yerde durursa mutabakat olmaz. Bunu yapabilmeliyiz, bunu yapabildiğimiz takdirde Türkiye"nin, hepimizin önü açık olacak" dedi.

Giresunlu işadamlarına yeni teşvik yasası ile ilgili olarak da müjde veren Canikli, "Eski teşvik yasasının imkanlarından da yararlanılabileceği bin çalışma içerisinde çalışma bakanlığımız. Bakanlığımız önümüzdeki haftalarda konu ile ilgili olarak bir açıklama yapacak. Artık yatırımı yapacak olan sizlersiniz ve meydan sizin. Bizden, devletten yana ne istiyorsanız o alan doğrultusunda yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun Ekonomisine Değer Katan ticarette 40 ve 60 yılını dolduranlar, gelir vergisi, ihracat, kurumlar vergisi, umem projesi, 2012 yılı ihracatında, 2012 yılı en fazla tescil ücreti ödeyenler ve 2011 yılında 500 firma içerisine girenlere Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun verdiği plaketlerle ödüllendirildiler.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası adına katılımından dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na plaket ve Giresun ürünlerinin bulunduğu hediye sandığı takdim etti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Giresun Ekonomisine Değer Katanlar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement