Giresun TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: Fiskobirlik ile de İşbirliği Yapacağız - Son Dakika
Güncel

Giresun TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: Fiskobirlik ile de İşbirliği Yapacağız

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, 'Fiskobirlik de satın alsın bize versin diyoruz.

16.09.2017 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, 'Fiskobirlik de satın alsın bize versin diyoruz. Pazartesi arkadaşlar buluşacak Fiskobirlik ile de iş birliği yapacağız inşallahö dedi. Giresun'da bulunan TMO Genel Müdürü İsnmail Kemaloğlu, Giresun Ticaret Borsası'nda, TMO'nun fındık alımları hakkında açıklamalarda bulundu. TMO'nun Ağustos ayının son haftası itibariyle fındık alımına başladığını ve bugün itibariyle yaklaşık 2 bin 500 üreticiden 5 bin tonu geçen fındık alımı yapıldığını söyledi.

Şu ana kadar 22 bin üreticiye 55 bin ton fındık için randevu verildiğini hatırlatan Kemaloğlu, 'Yaklaşık 30 noktada Artvin'den Düzce, Sakarya hattına kadar fındık alımı yapıyoruz. 150 arkadaşımız yoğun şekilde Karadeniz Bölgesinin fındık üreticilerinin ürünün satın almak için, muhtemel mağduriyetleri önlemek için seferberlik halindeö dedi.

'FİSKOBİRLİKLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

Kemaloğlu, 'Günlük alım kapasiteniz ne kadar, üreticinin mağdur olmaması için Fiskobirlik ile işbirliği düşünür müsünüzö sorusunu 'Şu an 2 bin ton günlük alım yapıyoruz. Bunu 2 bin 500 tonlara çıkarmak istiyoruz. Bugün de konuştuk Fiskobirlik ile de çalışıyoruz, hatta Fiskobirlik de satın alsın bize versin diyoruz. Pazartesi arkadaşlar buluşacak, Fiskobirlik ile de iş birliği yapacağız inşallahö şeklinde yanıtladı.

'GÖREVİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

CHP'nin fındık için adalet pazartesi günü başlatacağı yürüyüşünü nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise Kemaloğlu, şu yanıtı verdi:

'Biz iki gündür yürüyoruz Karadeniz'de, Giresun'dan Ordu'ya geçtik tekrar Giresun'a döndük, yürüyoruz, üreticilerimizle buluşuyoruz, ziraat odalarıyla çiftçi temsilcileriyle buluyoruz, görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz bize bir görev verdi. Hükümet bu kurumu bölgeye adeta seferber etti. bütün imkanlarıyla bölgede çalışıyoruz. Nihayetinde şunu takdir etmek lazım, daha iyisi beklenebilir. Ben yörenin insanıyım, onu anlayabiliyorum. Bu yörede ölçekler düşük, maliyetler biraz daha yüksek, batıdakiler bizim yöre insanımıza göre kısmen daha düşük, o beklentileri anlayabiliyorum.ö

'SEYYAR EKİPLER KURUYORUZ'

Alımlara 13 noktada başladıklarını bugün 30 alım merkezine ulaştıklarını, bunun yarın 35 noktaya çıkacağını da hatırlatan Kemaloğlu, şöyle dedi:

'Haftanın belli günleri küçük ilçelerdeki insanların ayağına varmış oluyoruz. Alabildiğimizi alıyoruz, onu kendi depolarımıza çekiyoruz. Yine taleplere göre bunu genişleteceğiz, ondan bir endişemiz yok, seyyar ekipler kuruyoruz, modüler bir yapı kuruyoruz. Ancak depo sıkıntımız var. Yeni depolar buldukça biz o depoları hemen devreye sokacağız. Yeter ki altyapı olsun gerisi bizim için çok kolay bir operasyonö

Giresun TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: Fiskobirlik ile de İşbirliği Yapacağız
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: Fiskobirlik ile de İşbirliği Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement