Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Beylikdüzü'ne Geldi - Son Dakika
Güncel

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Beylikdüzü'ne Geldi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Beylikdüzü\'ne Geldi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Beylikdüzü Giresunlular Derneği'nin davetlisi olarak ilçeye geldi.

15.04.2013 10:28

Beylikdüzü Giresunlular Derneği'nin davetlisi olarak Beylikdüzü'nü ziyaret eden Dursun Ali Şahin, Yakuplu Sosyal Tesisleri Serender'de onuruna verilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya Merkez Valisi Hüseyin Odabaş'ın yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, eski milletvekili Mukadder Başeğmez, Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanları Av. Ercan Ay, Ayhan Başarır, Tapu ve Kadastro İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, Giresun Dernekler Federasyonu yönetimi, Beylikdüzü Giresunlular Derneği Başkanı, Sahil Mahallesi Muhtarı Yusuf Kendir, Giresunlu olan Büyükşehir Mahalle Muhtarı Fatma Tolga, Gürpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Pinazoğlu ve çok sayıda Giresunlu vatandaş katıldı.

Giresun'daki Projeleri Anlattı

Kahvaltıda konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'u tanıtarak, yaptıkları çalışmaları anlattı. Devletin Giresun'a çok büyük yatırımlar getirdiğini dile getiren Vali Şahin, denizin içinde yapılacak hava limanı, Giresun Tirebolu limanının yapılmasıyla bölgenin turizme açılacağını ifade etti. Giresun'un bölgenin en çok tarihi bölgeye sahip ili olduğunu dile getiren Vali Şahin, ellerinden geldiğince bu eserlerin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Bölgede çok sayıda yayla olduğunu söyleyen Vali Şahin, bu yaylaların korunması için de gayret gösterdiklerini ifade etti. Vali Şahin, Beylikdüzü'nü de oldukça modern ve yeşillikler içerisinde bir yerleşim yeri olarak bulduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Başkan Uzun'u kutladı.

"Beylikdüzü Son Yıllarda Hızlı Bir Gelişme İçinde…"

Merkez Valisi Yusuf Odabaş da konuşmasında Beylikdüzü ve Giresun'un ilçelerinde kaymakamlık yaptığını, iki bölgede de güzel anıları olduğunu dile getirdi. Beylikdüzü'nün son yıllarda çok hızlı bir gelişme ve modernleşme süreci içerisinde olduğunu belirten Vali Odabaş, bu gelişmenin bu hızla devam etmesi halinde Beylikdüzü'nün İstanbul'un en modern, yeşili ile, denizi ile, yaşanması en çok arzu edilen ilçesi haline geleceğini aktardı. Vali, Odabaş hizmetlerinden dolayı Başkan Uzun'u kutladı.

Birlik ve beraberlik mesajları veren eski milletvekili Mukadder Başeğmez ise Başkan Uzun'a övgüler yağdırdı. Başeğmez, "Dünyadaki en modern cihazları ve en öldürücü silahları ecnebiler yapıyor. Günde beş vakit barış isteyen bir inancın mensupları olarak dünyaya barışı ancak biz getiririz. Ancak daha önce kendi içimizde barışık olmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

"Beylikdüzü ve Giresun Arasında Benzerlikler Var"

Konuşmasında Beylikdüzünü ve yaptığı hizmetlerini anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü ile Giresun'un benzerliğine vurgu yaptı. Başkan Uzun, "Giresun'un nasıl yeşili denizi varsa aynı Beylikdüzü'nün de var. Burada yaşayan Giresunlu kardeşlerimize daha az memleketine hasreti çektirmek için gayret gösteriyoruz" dedi. Başkan Uzun daha sonra Vali Şahin'e günün anısına bir vazo hediye etti. Toplantıda söz alan diğer konuşmacılar ise, Giresun ve Beylikdüzü üzerine düşüncelerini dile getirdi. Toplantı sonunda katılımcılar serender önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Uzun, TEMAD da Ziyarette Bulundu

Başkan Uzun ayrıca, STK ziyaretleri kapsamında Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada derneğin şeref defterine düşüncelerini aktaran Başkan Uzun, Dernek Başkanı Hamdi Öyke'den derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dernek Başkanı Öyke Başkan Uzun'a günün anısına bir Atatürk Portresi hediye etti. Toplantıda dernek yöneticilerinin isteklerini dinleyen Başkan Uzun, belediye yönetimi olarak, sivil toplum kuruluşlarına çok önem verdiklerini; onlarla bir çok projede ortak hareket etme düşüncesinde olduklarını ifade etti. Belediyenin strateji birimi tarafından STK'larda AB projeleriyle ilgili ortak çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Uzun, aynı çalışmayı TEMAD ile de yapmak istediklerini belirtti. Toplantıya Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Beylikdüzü'ne Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement