Göktürk'te Şiirsel Bir Haftasonu - Son Dakika
Güncel

Göktürk'te Şiirsel Bir Haftasonu

Göktürk\'te Şiirsel Bir Haftasonu

Eyüp Belediyesi'nin Göktürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ücretsiz etkinlikler büyük ilgi görüyor.

27.02.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her ay birbirinden ilginç sanatsal aktivitelerine imza atan Eyüp Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu hem çocukları hem de yetişkinleri eğlendirdi. Minikler Nasrettin Hoca 800 Yaşında adlı oyunla keyifli dakikikalar geçirirken, büyükler de "Aşk Yeniden Yazılıyor" adlı şiir dinletisini büyük bir ilgiyle izledi.

Yalnız Anadolu insanının değil, bütün dünyanın gönlünde taht kurmuş halk bilgemiz Nasrettin Hoca; Türk İslam dünyasının gülen yüzü olarak 800. Doğum yıldönümünde fıkraları, tiyatro oyunuyla Eyüplülerle buluştu… Hüseyin Goncagül, sahne performansıyla Eyüplü çocuklardan tam not aldı.

Sabah minikler Nasrettin hoca hikayeleriyle eğlenirken, akşam da büyükler için şiir dinletisi vardı. Gecede Kasım Alper Özdemir, Semazenler eşliğinde Mevlana ve Yunus Emre'nin Aşk'a dair mısralarını yorumladı. Özdemir ayrıca, Necip Fazıl, Aşık Veysel, Attila İlhan, Nazım Hikmet, Mehmet Akif Ersoy ve İbrahim Sadri'ye kadar bir çok ustanın şiirlerini yorumladı. Gecenin finalinde Özdemir'e Eyüp Belediyesi Mehter Takımı kaside ve marşlarla eşlik etti. Eyüp Belediyesi Kültür Müdürlüğü, etkinliğin sonunda Alper Özdemir'e çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göktürk'te Şiirsel Bir Haftasonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement