Gökyüzü Uçuşa Müsait, Ya Sen? - Son Dakika
Güncel

Gökyüzü Uçuşa Müsait, Ya Sen?

Gökyüzü Uçuşa Müsait, Ya Sen?

26 Mayıs'ta yapılacak 3.Red Bull Uçuş Günü'nde 'Biz de varız!' diyecek dört kişilik uçuş ekipleri arıyoruz.

26.02.2013 16:21  Güncelleme: 16:33

Efsanevi uçuş gününe katılacak olan ekiplerin kendine güvenmesi, bir kaplan kadar cesur olması ve yaratıcılık alanında iddialı olmaları yeterli olacak. Ekipler uçuş makinelerini kendileri tamamlayacak, kendi elleriyle yapacak ve onbinlerce kişi önünde kendileri kullanacak. Bugüne kadar 2008 ve 2010 yıllarında Flugtag ismiyle düzenlenen organizasyonun bu üçüncüsüne katılabilmek gayet kolay. Son başvuru tarihi 15 Mart olan 3.Red Bull Uçuş Günü hakkında bilgi için www.redbull.com.tr/ucusgunu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Red Bull Uçuş Günü, cesur ve zeki kişilere ev yapımı uçan makineler tasarlayıp yapmaları ve sonra da bunlarla özel bir uçuş pistinden atlayarak ufka doğru süzülmeleri ya da -çoğu zaman- altlarındaki suya gömülmeleri yönünde bir davettir. Uçuş Günü insan gücüyle uçuşun sınırlarını zorlar, ama yarışmacıların podyuma çıkmaları için sadece havada uzun süre kalmaları yeterli değildir. Takımlar üç kıstasa göre değerlendirilirler: uçuş mesafesi, aracın yaratıcılığı ve şovmenlik. Geçmişte bu kıstaslardan ilham alarak uçan takolar, tarih öncesi pterodaktiller, şatafatlı kanatlı karavanlar, hatta Snoopy ile çetesi Uçuş Günü uçuş pistlerine çıktı! İlk Red Bull Uçuş Günü 1992'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapıldığından beri dünyanın dört bir yanında 100'ü aşkın Uçuş Günü etkinliği düzenlendi ve tek bir etkinliği 300 bin kişinin izlediği oldu.

BAŞVURMAK ÇOK KOLAY!

Bir kere Red Bull Uçuş Günü herkese açık bir yarışma. İstanbul'da yapılacak olan yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından katılımcılar olması bekleniyor. Bu eşsiz deneyimin bir parçası olmak isteyenler, ekiplerini oluşturduktan sonra 15 Mart tarihine kadar 0216 469 49 49 numaralı Uçuş Destek Hattı'nı arayarak veya ucusdestekhatti@redbull.com.tr hattına mail atarak başvurabilirler. Detaylı bilgi için www.redbull.com.tr/ucusgunu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gökyüzü Uçuşa Müsait, Ya Sen? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement