Goller Güçlü Bir Finansal Gelecek İçin - Son Dakika
Güncel

Goller Güçlü Bir Finansal Gelecek İçin

Goller Güçlü Bir Finansal Gelecek İçin

FIFA 2014 Dünya Kupası sponsorluğu kapsamında Türkiye'ye uyarladığı Finansal Futbol oyunu ile yeşil sahalara taşıyor.

10.07.2014 18:46  Güncelleme: 18:40

Gençlerin finansal okuryazarlık konusundaki bilgileri artık onları şampiyonluğa taşıyacak. Bilgi ve eğlenceyi bir araya getiren ve futbolseverlerle www.paramiyonetebiliyorum.net/finansal-futbol.aspx adresi üzerinden buluşan Finansal Futbol oyunu, gençlerin finansal okuryazarlık konusundaki bilgilerini değerlendiriyor. Oyun esnasında sorulan sorulara verilen her doğru cevap, mükemmel bir ara pasa ya da ortaya dönüşerek, en sonunda oyuncuların hanesine gol olarak kaydediliyor. Finansal Futbol'da oyuncular, ister tek kişilik isterlerse iki kişilik oyun modunu seçerek oyuna başlayabiliyor. Amatör, uzman ve profesyonel seçenekleri ile oyunun zorluk derecesinin belirlenmesinin ardından, 5-10-20 ya da 30 dakikalık keyifli bir mücadele başlıyor.

Finansal Futbol, bilgisayar başındakilere gerçek bir futbol heyecanı sunuyor. Oyuncular, FIFA'ya kayıtlı ülkeler arasından kendi takımlarını ve rakip takımı seçerek oyuna başlıyorlar ve başlangıç vuruşunu yapacak takım, hakem tarafından atılan yazı-tura ile belirleniyor. Hakemin başlangıç düdüğünü çalmasının ardından oyunculara kategorilerine göre kolay, orta veya zor soru seçenekleri çıkıyor. Kolay sorular kısa alanlarda pas yaparak kaleye yaklaşmayı sağlarken, orta ve zor sorular ise daha uzun mesafelerde paslaşma veya orta yapmaya yarıyor. Sorulara verilen doğru cevaplar pasların hedefine ulaşmasını sağlarken, kaleciyle karşı karşıya kalınan noktalarda verilen doğru cevaplar gole dönüşüyor.

Gençlere finansal okuryazarlık bilincini futbol aracılığıyla kazandırmayı hedefleyen Finansal Futbol oyununda elde edilen skorlar ülke puanına dönüşüyor. Gençlerin bilgilerini test etmek amacıyla verdikleri cevaplarla attıkları her gol, seçtikleri ülkelere puan olarak yazılıyor. Bu sayede gençler, bir yandan bilgilerini tazelerken, diğer yandan destekledikleri ülkelerin Finansal Futbol sıralamasında daha üst basamaklara yükselmesini sağlıyor.

FIFA 2014 Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ederken, futbolseverler Finansal Futbol oyunu ile www.paramiyonetebiliyorum.net/finansal-futbol.aspx adresinde buluşuyor. Futbol heyecanını finansal bilgilerle birleştiren bu oyunu deneyimlemek için sizin de linke tıklamanız yeterli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Goller Güçlü Bir Finansal Gelecek İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement