Google Maps, Windows Phone 8'den Taşındı - Son Dakika
Teknoloji

Google Maps, Windows Phone 8'den Taşındı

Google Maps, Windows Phone 8\'den Taşındı

Internet Explorer'ın gücü yetmiyor gibi, ama yeni çalışmalar var.

08.01.2013 20:00

Mahmut Saral - - Windows Phone 8 kullanıcıları, web üzerinden Google Maps uygulamasına ulaşmaya çalıştıklarında, karşılarına Google.com çıkıyor. Kısacası Google, harita uygulaması yerine, arama motoruna yönlendiriyor kullanıcıları. Peki ama neden?

Google'dan gelen açıklama, Google Maps'in geliştirilmesinde kullanılan yöntemin, Windows Phone 8'de yer alan Internet Explorer uygulamasıyla uyuşmuyor oluşu. Yapılan testlerde, tarayıcının Maps uygulamasını çok zor çalıştırdığı ve verim alınamadığı görülmüş. Bunun üzerine de Google Maps'in tamamen Windows Phone 8'den gideceği söyleniyor. Ancak...

Google yetkilileri, her kullanıcıya ulaşabilmek için yeni çalışmalar içinde olduklarını bildiriyor. Bu, önümüzdeki günlerde daha stabil bir Maps uygulamasını Windows Phone 8'de görebileceğimiz anlamını taşıyor olabilir. Bu arada Google Maps, Firefox'ta da düşük performansta çalışmasına rağmen Internet Explorer'ın üzerinde performansa sahipmiş.

Maps için en uygun platform Android olarak görünüyor şu an. Biliyorsunuz, Apple, iOS6'da Google Maps'e yer vermeyerek kendi uygulamasını getirmiş ve işleri batırmıştı. Ancak kullanıcılar, web üzerinden uygulamayı kullanabiliyordu yine de (Ardından da uygulama gelmişti). ve bu olay bile Windows Phone 8'de yok.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Maps, Windows Phone 8'den Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement