Guangxi'nin ASEAN ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 1021 arttı - Son Dakika
Güncel

Guangxi'nin ASEAN ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 1021 arttı

Çin'in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Nanning Gümrüğü'nün istatistiklerine göre, 2021'in ilk çeyreğinde ASEAN ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 1021 artarak 1071 milyar ABD dolarına yükseldi. Guangxi, Çin ve ASEAN ülkeleri arasındaki alışveriş ve işbirliği için önemli bir sınır konumunda ve Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'na kilit bir bağlantı noktası olarak hizmet veriyor.

14.05.2023 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde yer alan Nanning Gümrüğü'nün istatistiklerine göre, 2023'ün ilk çeyreğinde Guangxi'nin Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri ile dış ticaret hacmi yüzde 102,1 artışla 74,53 milyar yuana (yaklaşık 10,71 milyar ABD doları) yükseldi.

ASEAN ülkelerine kara ve deniz yoluyla bağlantılı olan Guangxi, Çin ile ASEAN ülkeleri arasındaki alışveriş ve işbirliği için bir sınır konumunda olup, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'na kilit önemdeki bir bağlantı noktası olarak hizmet veriyor.

Çin ve ASEAN ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari alışverişler Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) ve Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru sayesinde artık her zamankinden daha sık gerçekleşiyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanning'den bildiriyor. (XHTV)

Guangxi\'nin ASEAN ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 1021 arttı
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Guangxi'nin ASEAN ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 1021 arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement