Gülener, Kendi Geliştirdiği Prototip Eğitim Setini Çepni'ye Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Gülener, Kendi Geliştirdiği Prototip Eğitim Setini Çepni'ye Tanıttı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Gülener, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'yi ziyaret etti.

04.02.2016 14:29

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Gülener ile bir araya geldi.

BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Gülener, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç'unda hazır bulunduğu ziyarette Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'ye kendi geliştirerek 9-12 yaş öğrenciler için hazırladığı prototip eğitim seti hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de ilk defa ilkokul düzeyindeki öğrenciler için prototip eğitim seti geliştirdiklerini ifade eden Gülener, setin bir masa üzerine monte edilmiş olan matkap, minyatür torna, testere ve zımpara makinesinden oluştuğunu söyledi. Eğitim setinin 12 volt ile çalıştığını anlatan Gülener, minyatür aletlerin öğrencilere zarar vermeyecek şekilde tasarlandığı dile getirdi. Prototip makinesinin parçalarının yerli olarak üretildiğini ifade eden Gülener, "Eğitim setinin tasarımı Bürosit'te yapıldı. Bu çalışma bizler için bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde. Bu prototipi kendimiz üretiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında yıl sonuna kadar 50 okula, 6'şar adet prototip eğitim seti kuracağız. Çocuklarımızın bilgisayarın içindeki şeytanlığı öğrenene kadar makinenin yapım aşamalarını öğrensin istiyoruz. Bu eğitim setinin ucu bu makineleri yapmaya çıkıyor. Geleceğin mühendisleri şimdiden yetişmeli. Bu projenin yaygınlaştırılması konusunda Bursa Kent Konseyi'nin desteklerini bekliyoruz" dedi.

BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Gülener'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, dünyanın şu anki modelinin gelişmekten ve üretmekten geçtiğini ifade etti. Bilinçli gençlerin yetişmesinin geleceğin Türkiye'sinin inşası bakımından önemli olduğu anlatan Çepni, "Güçlü Türkiye için üretim şart. Üretmeden büyümek mümkün değil. Üretimdeki farkındalık noktasında verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. BUTGEM'in başarısı tartışmasız bir gerçek. Çocuklarımız meslek liselerine giderken heyecan duymalı. Almanya bu konuda öncü bir ülke. Çalışan ve üreten insanların ülkesidir. Almanya'da bu tarz eğitimler çok küçük yaşlarda veriliyor. Bizimde bu çizgiyi yakalamamız çok önemli. Artık hayranlıkla baktığımız makineleri üretebilir hale geliyoruz. Bursa Kent Konseyi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Bu projede birlikte hareket etmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gülener, Kendi Geliştirdiği Prototip Eğitim Setini Çepni'ye Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement