Gümüşhane'de Gençlik Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Gençlik Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Gümüşhane\'de Gençlik Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından başlatılan güz dönemi kurslarına yoğun ilgi görüyor.

11.11.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından başlatılan güz dönemi kurslarına yoğun ilgi görüyor.

Yaş aralığı 7 ila 26 arasında değişen gençlere yönelik düzenlenen kurslarda yaklaşık 350 kişi eğitim alıyor. Tamamen ücretsiz olarak verilen kurslarda en yüksek katılım 120 kişiyle Halk Oyunları branşında yaşanırken, Halk Müziği, Bağlama, Gitar, Keman, Kemençe, Mangala, Satranç ve Tiyatro olmak üzere 9 ayrı dalda eğitimler sürdürülüyor.

Mevcut haliyle adeta bir konservatuarı andıran Aydın Doğan Kapalı Spor Salonundaki Gençlik Merkezi, özellikle hafta sonlarında renkli görüntülere sahne oluyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, gençlerin kurslara gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Gençlik Merkezi olarak çocuk ve gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Aslan, son sekiz yıldır düzenli olarak sürdürülen kurslara, iki senedir SODES projeleri ile maddi destek sağlandığını kaydetti. Bu destekle özellikle maddi durumu elverişli olmayan gençlere enstrüman ve malzeme katkısında bulunduklarını ifade eden Aslan, "İnsanımız sanatı, sporu ve bu tür sosyal etkinlikleri seviyor. Onların bu ilgisi de bizlere çalışma şevki veriyor. Bakanlığımızın uygulamalarının vatandaşlarımız tarafından bu denli karşılık görmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kurs öğrencilerinden İrem Yazıcı ise iki yıldır gitar kursuna devam ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl çalmayı öğrendiğim şarkılar ile okul gecesinde sahneye çıktım. Çanakkale türküsünü çaldım. Çok mutlu oldum. Bu imkanı sağlayan büyüklerime teşekkür ediyorum" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Gençlik Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement